Tragedie în MMA! Luptătorul român Cosmin Duşa a murit la Chişinău: "Mama lui ne-a spus că a leşinat de două ori în ultimele şase luni"

25 iun 2019 46323 afişări Alte Sporturi

Sportul de contact din România a suferit un şoc! Luptătorul din MMA, Cosmin Duşa, a decedat la 29 de ani la Chişinău, Republica Moldova, după ce fusese găsit inconştient în camera de hotel, sâmbătă dimineaţa. În aceste momente, familia parcurge procedurile pentru repatrierea trupului sportivului.

Originar din Cugir, judeţul Alba, Cosmin Duşa muncea din greu. Ziua se antrena pentru a deveni campion în MMA, iar seara lucra într-un cazino.

Totuşi, tragedia a lovit sâmbătă dimineaţa. Aflat la Chişinău pentru o luptă în campionatul Eagles, Duşa şi-a găsit sfârşitul. Pe 21 iunie trecuse proba cântarului, dar pe 22 iunie, în ziua meciului, a fost găsit inconştient în camera de hotel, notează alba24.ro.

Medicii din Republica Moldova vorbesc despre faptul că Duşa ar fi avut o infecţie la ficat ”Ceea ce e sigur e că elevul nostrul a fost găsit sâmbătă dimineaţă în stare de inconstienţă în camera de hotel. Am chemat salvarea. Nouă nu ni s-a plâns niciodată de probleme, se antrena mereu la intensitate maximă. Chiar ne miram: lucra noaptea la cazino, iar a doua zi era primul la pregătire! Acum am aflat de la colegul de cameră din cantonament şi de la mama lui că acuza stări de oboseală. Mama lui ne-a spus că a leşinat de două ori în ultimele şase luni. Dar a făcut iar controale şi nu s-a depistat nimic”, a explicat antrenorul Levente Laczko, pentru Libertatea.

“Sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi susţinătorilor lui Cosmin Duşa, un brav luptător care urma să se lupte în premieră, în circuitul EAGLES. Din păcate el nu a mai apucat să încânte fanii MMA de la Chişinău. Starea de sănătate i s-a acutizat, a fost internat de urgenţă la spital în dimineaţa de sâmbătă, medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri să-l salveze… însă, spre tragicul regret al tuturor, astăzi dimineaţă a plecat de printre noi. Ne rugăm la bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace şi celor îndureraţi să le aducă mângâiere”, au transmis oficialii EFC, pe pagina de Facebook.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.