VIDEO | O reacţie cât 1000 de cuvinte. Gestul Mihaelei Buzărnescu la declaraţiile prin care oficialii FRT au vorbit despre sprijinul acordat sportivilor

16 iul 2018 3849 afişări Tenis

Mihaela Buzărnescu (28 WTA) a oferit un moment controversat la conferinţa de presă ce a precedat tragera la sorţi a tabloului principal de la BRD Open Bucureşti. În momentul în care Dumitru Hărădău, directorul turneului, a vorbit de susţinerea pe care o acordă Federaţia Română de Tenis sportivelor, Mihaela s-a uitat către acesta şi a zâmbit ironic. Ulterior, sportiva  nu a părut intersată de precizările oficialului şi a preferat să-şi concentreze atenţia asupra telefonului.

În ultimii ani au apărut voci care au susţinut că FRT nu acordă suficient sprijin sportivilor din România. Nu puţini au fost jucătorii care au ieşit în faţă şi au vorbit despre acest aspect. Printre cele mai importante voci s-au numărat Marius Copil şi Mihaela Buzărnescu.

La începutul acestui an, antrenorul şi tatăl Mihaelei a declarat într-un interviu că sportiva a fost refuzată de FRT. Nu a fost selectată să primească un wild card la turneul de la Bucureşti, în anii trecuţi, din pricina vârstei. ” Nu am fost priviţi aşa cum trebuie de FRT. Ni s-a spus că Mihaela are o vârstă şi nu mai urcă în clasament. Se preferă jucătoarele tinere cu potenţial, aşa ne-au declarat.

Anul trecut Mihaela începuse să urce, dar preşedintele şi vicepreşedintele Federaţiei tot au refuzat.  În cele din urmă, cu câteva zile înaintea începerii turneului, ne-au oferit un wild card pentru proba de dublu, dar am declinat, ne făcuserăm alt program” , declarase la începutul anului tatăl Mihaelei, într-un interviu pentru Fanatik.

La un an de la eveniment, Mihaela Buzărnescu a intrat pe tabloul principal graţie poziţiei din clasamentul WTA. Ea a fost aleasă să participe şi la tragerea la sorţi. În momentul în care Dumitru Hărădău a adus în discuţie sprijinul pe care îl acordă FRT sportivilor din România, Mihaela a zâmbit ironic şi s-a uitat uimită la acesta.

VIDEO

Mihaela Buzărnescu debutează în primul tur de la BRD Open Bucureşti, luni, împotriva lui Danka Kovinic (Muntenegru, 117 WTA).

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.