EXCLUSIV | "Când Serena lovea mingea, nici nu mai apucam să o văd. Simona se mişcă foarte rapid pe tot terenul". O campioană olimpică a României scoate în evidenţă ce înseamnă nr.1 în lume VIDEO

16 oct 2017 6105 afişări Tenis
EXCLUSIV | "Când Serena lovea mingea, nici nu mai apucam să o văd. Simona se mişcă foarte rapid pe tot terenul". O campioană olimpică a României scoate în evidenţă ce înseamnă nr.1 în lume VIDEO
  • Constantina Diţă (47 de ani) a povestit pentru ProSport cum a trăit turneul din 2015 de la Miami, competiţie la care le-a văzut din tribune pe Simona Halep şi Serena Williams. Cele două s-au întâlnit în semifinale, americanca impunându-se în decisiv, 6-2, 4-6, 7-5.

Înainte de a deveni lider WTA, eleva lui Darren Cahill a primit câteva cuvinte de încurajare de la campioana olimpică la maraton. Succesul celor două, încununarea unei cariere de vis, s-a consfinţit în acelaşi oraş. "Da, cred că a fost un lucru făcut de Dumnezeu să mă întâlnesc cu Simona la acest eveniment făcut de Mercedes, unde Simona a avut un discurs şi eu am fost invitată şi am vrut să fac o poză cu ea şi să îi urez baftă! - pentru că mergea la turneul de la Beijing. Şi pe lângă să îi urez baftă!, am vrut să fac o poză cu ea. M-am dus la ea, m-am prezentat - probabil mă ştia, dar eu m-am prezentat. I-am spus că sunt campioana olimpică de la Beijing din 2008 şi i-am urat Baftă la Beijing! Am făcut poză cu ea, am stat de vorbă, am povestit. I-am spus cum eu am mers la turneul de la Miami Open când ea a ajuns în semifinale şi apoi în finală cu Serena Williams", a demarat Constantina.

Fosta elevă a lui Vali Tomescu a dezvoltat. "N-am reuşit să mă întâlnesc cu ea acolo. Îţi dai seama că fiind tot timpul la meci şi în timpul programului - eu ştiu ce înseamnă ca un sportiv să fie în timpul programului! Şi atunci nu am insistat foarte mult. Dar m-am dus şi am stat chiar în spatele ei când venea şi se aşeza în pauze, pe scaun. Şi i-am povestit că am fost acolo - alături de ea şi oricând voi avea ocazia o să merg să fiu alături de ea. Pe această cale vreau să o felicit pentru că nouă Beijingul ne-a purtat noroc: eu am câştigat în 2008 aurul olimpic - cea mai bună atletă din lume şi ea, acum, cu o săptămână în urmă, a devenit numărul unu în WTA, în lumea tenisului. Noi două am fost norocoase la Beijing. Eu zic că a fost un lucru de la Dumnezeu să ne întâlnim la acest eveniment la care am fost invitate amândouă".

Da, eu am urmărit-o foarte mult pe ea şi în teren. Are o viteză foarte, foarte mare. În teren se mişcă dintr-o parte în alta foarte rapid, dar, de multe ori, cum am văzut în meciul cu Serena - Serena era foarte forţoasă. Deci, în momentul în care lovea mingea, nici nu mai apucai să vezi bine mingea. De aceea zic că de asta a pierdut puţin. Dar a jucat foarte bine. Şi la Miami Open când am fost şi am văzut-o, a jucat foarte, foarte bine.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.