Visul naţionalei feminine s-a năruit. România a ratat accederea în semifinalele CM de tenis de masă, după ce a pierdut clar cu Hong Kong, scor 0-3

3 mai 2018 9287 afişări Tenis de masa

România - Hong Kong 0-3, în sferturile de finală ale CM de tenis de masă pe echipe din Halmstad (Suedia)

Naţionala feminină a României a jucat cu medalia pe masă, azi, la CM din Suedia, însă a avut o replică modestă în faţa selecţionatei din Hong Kong. Elevele lui Viorel Filimon n-au reuşit să contracareze jocul variat al asiaticelor şi, de multe ori, au părut dominate şi din punct de vedere mental. Bernie Szocs a avut şansa de a echilibra disputa în meciul al doilea, însă după ce a împins meciul în decisiv, n-a găsit soluţii pentru a o răpune pe Kem Doo. Cu 0-2 la general, Dana Dodean a dat senzaţia în primul set al confruntării a treia că poate ţine naţionala în viaţă. A condus aproape tot actul inaugural, dar a cedat pe final şi a survenit picajul. Dacă s-ar fi calificat în semifinale, Samara, Dodean şi Szocs ar fi avut asigurat bronzul. Rămânem cu un gust dulce-amărui după acest CM: România a câştigat o grupă grea, dar, în acest moment, naţiunile de top din Asia devin o piatră prea tare pentru tricolore. Semifinalele CM programează meciurile Hong Kong - China şi Coreea Sud şi Nord - Japonia.

Meciul 3: Dana Dodean - Minnie Soo 0-3 (10-12, 4-11, 6-11)

 

Meciul 2: Bernadette Szocs - Hoi Kem Doo 2-3 (11-3, 4-11, 6-11, 11-9, 9-11)

Primul meci: Eliza Samara - Lee Ho Ching 1-3 (9-11, 5-11, 12-10, 9-11)

Can #TeamRomania defeat #TeamHongKong to secure their first World Championships medal since 2000?? #ITTFWorlds2018


Naţionala feminină a României întâlneşte azi, de la ora 17:00, reprezentativa Hong Kong, într-un meci din sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Halmstad (Suedia). Partida paote fi urmărită pe Eurosport 2 şi pe www.ittf.com.

Viorel Filimon, antrenorul primei reprezentative, are un lot format din cinci jucătoare: Eliza Samara, Dana Dodean, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu. Pe foaia de joc, reputatul selecţioner va trece doar trei sportive. Se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci partide".

'Fenomenul România. E oare un fenomen? Nu! E rezultatul muncii şi efortului susţinut în mai bine de o decadă.Da! E fenomenală această performanţă, dacă ne gândim la resursele relativ modeste şi la atenţia relativ puţină acordată acestui sport în România.România este “cenuşăreasa” care ajunge în lumea elitei sportive, unde străluceşte lângă echipele "regine" ale lumii.  Este echipa care mai întâi a fisurat zidul chinezesc la europene, învingând pe rând toate echipele Europei, iar acum zdruncină previziunile tuturor şi se alătură Chinei, Japoniei şi Coreei de Sud în careul de aşi al tenisului de masă mondial", a sintetizat Beatrice Romanescu, managerul FRTM.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.