VIDEO | "Aveam meciul cu Han Ying în cap şi am fost pregătită să câştig cu ea". Medaliată cu aur la ultimele două ediţii de CE, Dana Dodean anunţă ce s-ar întâmpla într-un meci împotriva fraţilor ei şi de ce fetiţa sa nu mai are voie în sală

22 sep 2017 1863 afişări Tenis de masa

Daniela Dodean este medaliată cu aur la ultimele două ediţii ale Campionatelor Europene de tenis de masă - la dublu mixt în 2016 şi cu echipa - în 2017. Sportiva în vârstă de 29 de ani a adus punctul decisiv al victoriei României în finala cu Germania (scor final 3-2). Dar, dacă ar juca împotriva celor din familia sa, afirmă răspicat, cu  mult umor, în cadrul emisiunii ProSport LIVE: "cu siguranţă aş fi pe ultimul loc, pentru că nu aş juca cu aceeaşi ură cu care joc împotriva celor din alte ţări".

Invitată la o ediţie specială de ProSport LIVE, Dana Dodean a vorbit despre duelul cu Germania, unul devenit deja tradiţional pentru naţionala României. Şi afirmă că "psihic, a fost foarte greu. Noaptea dinaintea meciului am adormit foarte greu. Nu mi-aduc aminte la ce oră am adormit, dar aveam meciul cu Han Ying în cap şi am fost pregătită să câştig cu ea. Deoarece, cu o zi înainte, jucasem cu o apărătoare foarte bună din Rusia şi forma mea împotriva apărătoarei din Rusia a fost foarte bună. Eram axată pe meciul cu Han Ying, pentru că meciul cu Xiaona Shan, cu care jucasem în urmă cu zece ani - era imposibil. Şi, din fericire, l-am câştigat".

Ofertată de ţări care alocă bugete mult mai mari pentru tenisul de masă, Dana Dodean a fost şi rămâne promptă. "Le-am luat în glumă la început, pentru că nu mi se pare o chestie bună de întrebat. Rămân pentru România atât cât voi continua să joc. Chiar dacă la noi lucrurile sunt mai grele şi mai complicate. Dar sentimentul meu, când sunt pe podium şi cântă imnul, este unul foarte frumos şi cred că nimeni nu va simţi pentru o altă ţară la fel ca pentru ţara în care s-a născut".

Dana Dodean a trecut prin accidentări, iar cele mai mari bătăi de cap le-a avut cu genunchii. "O să continui cât mă ţin balamalele. Din păcate, la noi, în tenisul de masă, genunchii sunt puţin sensibili, deoarece, din păcate, şi suprafeţele opresc foarte mult tenişii. Dar, până acum am trecut cu brio fiecare accidentare şi sperăm să o facem în continuare. Pentru mine, psihicul este pe primul plan, după care vine fizicul. În special în ultima perioadă, că am avut accidentări, fizicul a fost puţin mai în urmă, iar psihicul a fost înainte, tot timpul", mai spune Dana Dodean, confirmând fapul că, în continuare, consideră că un meci de tenis de masă se câştigă 90% cu psihicul şi 10% cu fizicul.

Fetiţa are interzis în sală

Dana Dodean este promptă: fetiţa ei nu va asista la meciurile ei. A explicat la ProSport LIVE de ce:  "Dacă o voi lua pe fetiţa mea la vreo competiţie nu o voi lăsa în sală. Pentru că am avut - nu demult - o competiţie în America şi am lăsat-o pe Lara cu Joao. În primele două seturi nu am putut să joc pentru că o auzeam cum plânge şi cum striga - mama, mama! Deci, la următoarea competiţie, dacă vine cu mine, cu siguranţă nu va sta în sală. Eu să nu pot să o văd şi nici să nu o aud, pentru că nu e bine!"

Anul trecut, Dana Dodean a scris istorie alături de soţul său, Joao Monteiro. Împreună, sunt primul cuplu soţ-soţie care câştigă aurul la un Campionat European de Tenis de Masă. Dar s-a lăsat greu convinsă. "Ideea nu a fost a mea. A fost a lui. La început, am spus că este o idee foarte, foarte proastă. Să pui împreună viaţa privată şi viaţa în job - de obicei nu este de bine. Nu am fost de acord, dar până la urmă am acceptat. Norocul - a fost de bine".

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.