VIDEO Final 4 Cupa României | Ultimul mare derby CSM Bucureşti - HCM Baia Mare. Dedu: "Nu cred că CSM Bucureşti va avea o viaţă atât de liniştită precum preconizează multă lume"

20 mai 2016 2903 afişări Handbal

Sezonul intern al handbalului feminin se termină la sfârşitul acestei săptămâni cu Turneul Final 4 al Cupei României (live pe DigiSport), care se desfăşoară la Cluj. Nu este numai un final de sezon pentru handbalul românesc , ci un final de drum al unei rivalităţi care a ţinut fanii pe handbalului pe "jar" în ultimii 2 ani, cea dintre CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare. Sunt toate premisele că echipa din Baia Mare, campioană a României în 2014, se va desfiinţa în perioada imediat următoare, mai toate jucătoarele ajungând deja la înţelegeri cu alte grupări.

CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare se vor întâlni în prima semifinală, cu începere de la ora 17:00, şi cu siguranţă că va fi un joc palpitant, chiar dacă formaţia lui Aurelian Roşca traversează momente dificile. Baia Mare dispare de pe harta Ligii Naţionale, cel puţin pentru o perioadă, aşa cum s-a întâmplat şi cu Oltchim. Alexandru Dedu, preşedintele FRH, crede însă că în viitorul apropiat se va ridica cel puţin o echipă care să-i facă faţă actualei campioane a Europei, CSM Bucureşti. "Eu cred foarte mult în tăria handbalului românesc, a fetelor românce să facă figuri frumoase. Braşovul a dovedit printr-un proiect sută la sută românesc că a făcut o echipă cu care s-a dus în semifinalele Cupei EHF. Am semne că Brăila vrea să se întărească foarte bine, Craiova doreşte să facă lucrul acesta, la Roman sunt ceva mişcări. Nu cred că CSM Bucureşti va avea o viaţă atât de liniştită precum preconizează multă lume", a declarat Alexandru Dedu la ProSport LIVE.

Cu siguranţă că acest ultim derby CSM - HCM este aşteptat de toată lumea, însă nu este de neglijat nici partida dintre Dunărea Brăila şi HCM Roman din a doua semifinală (ora 19:15) a Cupei României. "Ne aşteptăm la un handbal de calitate, la două semifinale încrâncenate şi la un spectacol sportiv de cel mai înalt nivel", a susţinut preşedintele FRH.

Turneul Final 4 al Cupei României încheie un sezon fantastic pentru handbalul feminin, culminat cu trei mari reuşite, bronz la Campionatul Mondial şi calificare la Jocuriler Olimpice cu echipa naţională şi câştigarea Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti.

"Primul lucru pe care l-aş remarca ar fi liniştea pe care o dă jocul echipei naţionale în momentele dificile, în momentele critice. Noi aici am fost lacunari, tot timpul am avut căderi. A fost echipă care putea bate pe oricine, dar să piardă şi cu oricine. Ultimele meciuri ale echipei naţionale au dat o anumită linişte, momentele dificile au fost gestionate foarte bine. Acesta este plusul cel mai mare. Pe urmă, este evident faptul că handbalul a crescut în România, atât prin performanţe, cât şi prin notorietate, lucru care este foarte bun. De ce? Pentru că notorietatea creşte baza de selecţie şi ajută încheierea unor parteneriate bune pentru handbal. Parteneriate care duc la unele investiţii care generează performanţă. Asta înseamnă că am făcut ca roata să se meargă", a concluzionat Alexandru Dedu.  

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.