EXCLUSIV | Poate Ambros Martin să aducă o medalie României? Analiza şi concluziile lui Tadici + paralela cu Trefilov

6 dec 2018 8891 afişări Handbal

Gheorghe Tadici i-a creionat portretul de antrenor selecţionerului Ambros Martin, în cadrul emisiunii ProSport Live. Consideră că spaniolul are capacitatea de a transfera experienţa de la Gyor la naţionala României, dar trebuie să aibă grijă. Meciurile dintre ţări sunt diferite de cele ale echipelor de club, mai ales din punct de vedere al ritmului de la turneele finale. Tadici îl dă ca exemplu pe Yevgeni Trefilov, selecţionerul Rusiei, care se poate mândri cu performanţe majore la Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale.

Ambros Martin pare că a reuşit că dea o nouă faţă României. Tricolorele nu mai stau în Cristina Neagu. Întreg lotul joacă la capacitate maximă, iar în 3 meciuri, 3 sportive diferite au primit titlul de MVP. Main Round-ul va fi încercarea de foc, dar Tadici e convins că, dacă se va continua de aceeaşi manieră, sunt şanse mari de medalie.

Martin a fost recomandat de rezultatele de la echipa de club. Gyor e o echipă cu jucătoare vârfuri ale naţionalelor. Cu dibăcia lui a putut aduna valori şi le-a pus să joace. El beneficiază la naţionala României de o echipă cu multă experienţă, dar şi cu foame de medalie.

A contribuit o armată de antrenori până aici, până să le preia el. Oricum, are experienţa marilor bătălii la nivel de club şi poate transfera şi aici. Doar că la naţională e vorba de uzură. Trebuie să ai habar cum să gestionezi o astfel de situaţie. Au şanse, peste 90%, de a se califica în semifinale. De acolo, dacă gestionează partidele ca aseară, au posibilitatea unei medalii”, a declarat Tadici la ProSport Live.

Selecţionerul care a promovat-o pe Cristina Neagu la echipa de seniori, face o paralelă între Martin şi Trefilov. Antrenorul Rusiei este călit în duelurile tari ale turneelor finale, aspect puţin cunoscut de spaniol: ”Rusia reuşeşte prin Trefilov să le aducă pe jucătoare la un nivel foarte ridicat. E cel mai bun antrenor din ultimii 35 de ani. Dacă face o creştere a calităţii jocului şi nu mai iroseşte şansele, Rusia e favorită la medalie”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.