BMW 740 Ld – Test drive video cu cel mai spectaculos model BMW – GALERIE FOTO

Autor: Vlad MIRONESCU Publicat: 07 Sep. 2018, 12:45 Actualizat: 07 Sep. 2018, 12:52 Auto-Moto

Chiar dacă au trecut deja trei ani de la lansare, modelul BMW Seria 7 nu a fost atins de uzură morală și este în continuare un concurent de temut pentru rivalii de la Audi și Mercedes.

Bazată pe platforma modulară OKL (Oberklasse), actuala Serie 7 este oferită în două varianta, standard și cu ampatament mărit.

Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / ProMotor

Una dintre tehnologiile împrumutate de la modelele BMWi este „Carbon Core”. Rezultatul este o construcție mixtă a caroseriei – oțel, aluminiu și plastic ranforsat cu fibră de carbon, care prezintă un avantaj în ceea ce privește greutatea, comparativ cu oțelul utilizat pentru rigiditate în zona de torsiune a caroseriei.

Blocurile optice inscripționate BMW Laserlight sunt impresionante și acționează alături de asistentul de fază lungă pentru o vizibilitate ireproșabilă pe timp de noapte. Iluminează șoseaua pe o rază de până la 600 de metri și includ lumini LED de parcare, lumini LED de zi, semnalizatoare LED, lumini LED pentru viraje și faruri adaptive.

Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / ProMotor

Printre elementele de caroserie unde tehnologia și eficiența și atența la detalii lucrează armonios impreună se numără grila radiatorului cu orificii de aerisire care se închid electronic când nu este nevoie de flux de aer pentru răcirea motorului, cele două canale care orientează fluxul de aer prin șorțul față și peste roți, precum și prizele de aer „Air Breather”, care reduc semnificativ turbulențele și orientează cu precizie fluxul de aer. Toate acestea optimizează dinamica, reducând consumul de combustibil.

Varianta inscripționată cu litera L înseamnă încă 14 centimetri lungime și un ampatament imens, de 3210 mm, de care se vor bucura în special pasagerii din spate. Poate modelul cu ampatament scurt va fi și mașina șoferului, însă în cazul variantei BMW Seria 7 L, cel mai probabil proprietarul va sta în spate.

Habitaclul, spectaculos din scaunul șoferului, devine fascinant odată așezat pe scaunul de pasager din spate. Spațiul interior permite o poziție greu de atins într-o mașină, consola centrală conține o tabletă detașabilă de 7 inchi care controlează cele două ecrane de 10 inchi, precum și poziția scaunelor, jaluzelele electrice sau luminile ambientale. Sistemul de infotaiment este prezent și pe ecranele din spate, iar tableta poate fi folosită și ca touchpad pentru un control mai simplu al funcțiilor mașinii. Alături de ecrane este prezent un player Blu-ray, conexiune HDMI pentru dispozitive mobile, precum și diferite conexiuni pentru MP3 playere sau console de jocuri, etc. Prin intermediul interfeței wireless integrate pot fi conectate până la trei seturi de căști.

Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / ProMotor

Atenția acordată pasagerilor din spate este greu de imaginat. Există masaj pentru toate grupele de mușchi, precum și un program de fitness (Vitality) pe care îl poți face din scaun, difuzoarele Bowers&Wilkins crează un ambient unic, iar jaluzelele electrice te pot izola complet de lumea de afară. Comenzile sistemului de climatizare sunt și clasice, există și o măsuță retractabilă pentru laptop, precum și un suport electric pentru picioare. Scaunele au funcție masaj, iar tetierele sunt prevăzute cu niște pernite perfecte, pe care ar fi invidioase multe hoteluri de lux. Din păcate, ecranele atașate scaunelor din față nu sunt tactile, însă tableta este un controller destul de bun. Totuși, la un ampatament atât de mare operarea directă a ecranului de 10 inchi ar înseamna ca pasagerul să se întindă mereu spre scaunul din față, deci controllerul rămâne o variantă optimă.

Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / ProMotor

Poziția pe diagonală față de șofer este cea mai bună din spate. Permite accesul la toate cele de mai sus, precum și o privire de ansamblu la drum.

Fără îndoială, designul a rămas la fel de modern și în 2018, iar cei 14 centimetri în plus lungime pe care îi are versiunea cu ampatament lung 740 Ld (5,23 metri) nu îi răpesc marelui german nimic din sportivitatea tipică modelelor BMW. Desigur, este mai discretă, fiind vorba despre o limuzină, însă Seria 7 nu trădează elementul caracteristic la brandului german.

Modelul 740d vine echipat cu un propulsor cu 6 cilindri în linie, capacitatea fiind tot de 3000 cmc, ca și în cazul 730d, diferența dintre cele două motorizări fiind la capitolul putere: 320 CP și 680 Nm versus 265 CP și 620 Nm. Cuplul imens se traduce printr-o plecare de pe loc extrem de rapidă, oferind în același timp rezerve mai mult decât suficiente de putere în orice treaptă te-ai aflat. Pe cât este de grandiose, pe atât este de confortabil. Violența celor 320 de cai-putere și 680 Nm este anesteziată perfect de trenul de rulare. Nimic din puterea livrată asupra asfatului nu se reflectă în cabină. Călătoria este lină, iar pasagerul aflat în spate probabil va fi impresionat de calitățile șoferului, amplificate cel mai probabil de tehnologie aflată la bord. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC și distribuie putere în mod flexibil între cele două punți.

Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / ProMotor

Accelerația este impresionantă, ținutei de drum nu-i poți reproșa nimic, iar stabilitatea modelului de aproape 2 tone este senzațională. Deși dimensiunile sunt destul de mari, direcția asistată electric te ajută să ghidezi limuzina de 5,23 metri pe străduțe fără mare efort. Orice denivelare este absorbită imediat, iar șoferul pare izolat de orice neplăcere provocată de calitate drumului. Nivelul de confort este atât de ridicat încât trebuie să fii foarte atent să nu să depășești limitele de viteză.

Suspensia este adaptivă, iar binecunoscutele moduri de condus BMW sunt prezente: Sport, Sport, Confort și EcoPro. Când ai 680 Nm și 320 CP sub capotă, nu vei duce niciodată lipsă de putere, indiferent de modul de rulare. Cine vrea senzații tari poate decupla controlul stabilității prin buton. În același timp, servodirecția electrică adaptează în sprijinul la viraje în funcție de viteza de rulare.

Modul Adaptive este o funcție interactivă care influențează suspensia adaptivă, direcția și transmisia Steptronic și adaptează în mod constant setările pentru a se potrivi situației curente, indiferent de modul de condus ales (COMFORT/ SPORT). Transmisia Steptronic cu 8 trepte este oferită standard pentru BMW Seria 7.

Chiar dacă pasagerii din spate sunt răsfățați în BMW Seria 7, nici șoferul nu rămâne mai prejos. Volanul este reglabil electric. Scaunele din față, reglabile și ele electric, sunt cu masaj și memorii, cockpit-ul digital este lizibil și foarte arătos, sistemul de climatizare are și reglaj tactil, la fel și gurile de aerisire. Ecranul tactil de 10 inchi este bine poziționat, iar sistemul de operare este relative ușor de operat, deși înglobează destul de multe funcții.

Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / ProMotor

Există și un sistem Head-Up Display care afișează datele computerului de bord, viteza și turația sau datele sistemului de navigație.

Un concept foarte interesant și util este asistentul pentru condus proactiv. Acesta folosește date furnizate de la sistemul de navigație, evaluează condițiile rutiere locale și oferă sfaturi înainte de a fi nevoie să realizezi o manevră. Spre exemplu, dacă există o limită de viteză după următorul viraj, sistemul îți recomandă să încetinești înainte de a vira. Foarte util este și sistemul BMW Night Vision, cu funcție de recunoaștere a pietonilor și a animalelor pe timp de noapte.

Întreaga gamă de sisteme de asistență rutiere poate fi activată/dezactivată de la un singur buton, fiind disponibil și un mod infividual, configurabil din meniu.

Una dintre cele mai utile și interesante funcții este în continuare Gesture Control. Câteva gesturi pot fi programate, iar cu ajutorul unor senzori BMW Seria 7 le „înțelege” și execută comenzile. Acest sistem a început să fie introdus de BMW și pe alte modele ale grupului din segmentele superioare.

Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / ProMotor

Cheia cu afișaj tactil permite parcarea mașini din afară autovehiculului, cu ajutorul sistemului video cu vedere panoramică. Motorul poate fi oprit din cheie la finalul operațiunii, precum și repornit, iar afișajul permite și vizualizarea diferitelor funcții.

Pentru pasageri există numeroase spații de depozitare, mufe USB, precum și un loc pentru încărcare prin inducție. Fără doar și poate, BMW Seria 7 reprezintă în acest moment una dintre cele mai spectaculoase limuzine aflate pe piață.

Autor: Vlad MIRONESCU Publicat: 07 Sep. 2018, 12:45 Actualizat: 07 Sep. 2018, 12:52 Auto-Moto
Pe aceeași temă
Ce făcea Luiza exact în momentul în care Alexandra suna la 112! Răstunare de situație în cazul Caracal
Ce făcea Luiza exact în momentul în care Alexandra suna la 112! Răstunare de situație în cazul Caracal
VIDEO Imagini fantastice în China: Cerul s-a luminat ca la prânz în toiul nopţii! NASA a intrat pe fir
VIDEO Imagini fantastice în China: Cerul s-a luminat ca la prânz în toiul nopţii! NASA a intrat pe fir
Ce a păţit un şofer român care a depăşit viteza legală cu 9 km/h
pe o autostradă din Olanda. Cazul ajuns în justiţie
Ce a păţit un şofer român care a depăşit viteza legală cu 9 km/h pe o autostradă din Olanda. Cazul ajuns în justiţie
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Faza care nu s-a vazut la TV! A pus mana pe telefon si l-a sunat de urgenta pe secundul lui Radoi chiar inainte de pauza! Explicatiile selectionerului
Faza care nu s-a vazut la TV! A pus mana pe telefon si l-a sunat de urgenta pe secundul lui Radoi chiar inainte de pauza! ...
Asa iti dai seama ca o femeie nu a mai facut amor de mult timp. Cum se da de gol!
Asa iti dai seama ca o femeie nu a mai facut amor de mult timp. Cum se da de gol!
A început numărătoarea inversă pentru lansarea celui mai iubit model Volkswagen
A început numărătoarea inversă pentru lansarea celui mai iubit model Volkswagen
BOMBĂ! Sorana Cîrstea se iubeşte cu Ion Ţiriac. Anunţul făcut pe Facebook
BOMBĂ! Sorana Cîrstea se iubeşte cu Ion Ţiriac. Anunţul făcut pe Facebook
Este OFICIAL! O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai MULTE ZILE LIBERE în România!! !
Este OFICIAL! O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai MULTE ZILE LIBERE în România!! !
Surpriză de proporţii: De unde vin ouăle de la Lidl
Surpriză de proporţii: De unde vin ouăle de la Lidl
Aplicaţia HORROR care a devenit extrem de populară peste noapte. Pare sigură, dar te vede fără haine, te ascultă şi te înregistrează
Aplicaţia HORROR care a devenit extrem de populară peste noapte. Pare sigură, dar te vede fără haine, te ascultă şi ...
Salman Khan, la INCHISOARE! Iulia Vantur este DISTRUSA! Au intrat mascatii peste ei!
Salman Khan, la INCHISOARE! Iulia Vantur este DISTRUSA! Au intrat mascatii peste ei!
BREAKING NEWS Iohannis a anunțat cine va fi noul premier! Ungurii au aflat totul (SURSE)
BREAKING NEWS Iohannis a anunțat cine va fi noul premier! Ungurii au aflat totul (SURSE)
Anunț bombă înainte de România - Norvegia. Toți fanii naționalei trebuie să afle
Anunț bombă înainte de România - Norvegia. Toți fanii naționalei trebuie să afle
A MURIT în accident! Ce trist! Medicilor nu le-a venit să creadă CINE ERA
A MURIT în accident! Ce trist! Medicilor nu le-a venit să creadă CINE ERA
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
LOTO, LOTO 6 din 49. Rezultate la LOTO, duminică 6 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
"Luiza trăiește". Familia elevei răpită de Gheorghe Dincă, anunț uluitor
Tamara Buciuceanu este in stare gravă. Anunt oficial al medicilor
Tamara Buciuceanu este in stare gravă. Anunt oficial al medicilor
Fostul sot al Elenei Ionescu a rupt TACEREA! Adevaratele motive pentru care a ales sa divorteze de artista. El a parasit primul caminul conjugal
Fostul sot al Elenei Ionescu a rupt TACEREA! Adevaratele motive pentru care a ales sa divorteze de artista. El a parasit ...
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ei, abia acum civil
S-au casatorit in mare SECRET! Prezentatoarea tv a avut o nunta atipica: vedeta s-a căsătorit întâi religios cu partenerul ...
Marian Godină a descoperit cine îi murdăreşte maşina: „Azi am prins autorul” - FOTO
Marian Godină a descoperit cine îi murdăreşte maşina: „Azi am prins autorul” - FOTO
Ea e noua BOMBĂ SEXY din familia lui Gigi Becali! Blonda demențială i-a înnebunit pe bărbații din jur la nunta Teodorei! FOTO
Ea e noua BOMBĂ SEXY din familia lui Gigi Becali! Blonda demențială i-a înnebunit pe bărbații din jur la nunta Teodorei! ...
Cum a putut să se îmbrace PRODANCA la nunta fiicei lui Gigi Becali! Miliardarul a rămas blocat când a văzut-o! FOTO
Cum a putut să se îmbrace PRODANCA la nunta fiicei lui Gigi Becali! Miliardarul a rămas blocat când a văzut-o! FOTO
Eliza este iubita unui celebru cântăreț de muzică populară de la noi. Ea are 26 de ani, el 58!
Eliza este iubita unui celebru cântăreț de muzică populară de la noi. Ea are 26 de ani, el 58!
Telefonul flexibil de 15.000 de lei lansat de Samsung
Telefonul flexibil de 15.000 de lei lansat de Samsung