Danemarca U21 – România U21 2-1. Tranziția se face greu. Nordicii au dominat partida, iar Florinel Coman a fost înger și demon

Danemarca U21 - România U21 2-1. Tranziția se face greu. Nordicii au dominat partida, iar Florinel Coman a fost înger și demon
  • Publicat:
  • Actualizat:

Danemarca U21 – România U21 2-1 (Olsen 3, 55 / Coman 80)

Echipele de start:

  • Danemarca U21 (4-3-3): Christensen – Anyembe, Sorensen, Nelsson, Poulsen – Hjulmand (46 Kofod), Nartey, Holse – Olsen, Bruun Larsen, Dreyer (66 Odgaard)
  • Rezerve: Vindhal-Jensen, Odgaard, Jensen, Ibsen, Amundsen, Damsgaard, Madsen, Rasmussen
  • România U21 (4-3-3): Aioani – Rațiu (66 Velisar), Pașcanu, Dima (66 Chindriș), Boboc – Dragomir (51 Ciobanu), Băluță, Olaru – Drăguș (66 Dobre), Ad. Petre (72 G. Ganea), Fl. Coman
  • Rezerve: Dur-Bozoancă, R. Grigore, G. Ganea, Oaidă, Chindriș, Velisar, Neicuțescu, Dobre
     
  • Arbitru: Erez Papir (Israel) | Asistenți: Sagy Metzamber, Tom Adi (Israel) | Arbitru de rezervă: Liran Liany (Israel)

Final de meci. România pierde cu Danemarca, scor 1-2. Tricolorii puteau pleca cu un punct de la Aalborg, însă Coman a ratat un penalty în minutul 90-3. Pentru echipa lui Rădoi urmează meciurile cu Ucraina și Irlande de Nord, din octombrie.


Minutul 90+2 Coman ratează penalty! Ganea e faultat în careu de portarul danezilor, dar Florinel Coman ratează lovitura de la 11 metri, Christensen respingând în corner.


Minutul 80: GOL ROMÂNIA! Florinel Coman înscrie cu un șut superb, de la aproximativ 25 de metri, în stilul celui marcat la EURO 2019, contra Angliei. Tricolorii mai au 10 minute la dispoziție pentru a încerca să plece cu ceva de la Aalborg.


Minutul 69: Olsen, one-man show. La câteva minute după ce a lovit bara, fotbalistul de la Bologna a avut o nouă șansă de a realiza tripla, însă șutul său a fost respins in-extremis de Aioani.


Minutul 66: Bară Danemarca! Olsen lovește bara, după ce șutul său a fost deviat de Rațiu. Imediat, Rădoi face trei schimbări, în tentativa de a mai obține ceva din duelul de la Aalborg. Au intrat Chindriș, Velisar și Dobre și au ieșit Rațiu, Drăguș și Dima.


Minutul 55: GOL Danemarca! Apărarea tricolorilor rămâne descoperită în timpul unui contraatac, Bruun Larsen îl depășește în viteză pe Dima și îl găsește în careu pe Olsen, care face dubla.


Minutul 51: Mirel Rădoi a făcut prima înlocuire. Andrei Ciobanu i-a luat locul lui Vlad Dragomir.


Minutul 46: A început repriza secundă. Mirel Rădoi nu a apelat la nicio schimbare, în ciuda faptului că noul regulament permite cinci înlocuiri.


Pauză la Aalborg: Danemarca conduce cu 1-0, după o primă repriză în care nordicii au dat impresia că pot controla cu ușurință partida. Gazdele au lovit bara, iar Dima a salvat de pe linia porții. Singurele ocazii mai importante ale tricolorilor au venit de la Florinel Coman.


Minutul 41: Tricolorii, aproape de egalare. Coman este faultat la 17 metri de poarta adversă, iar arbitrul israelian dictează lovitură liberă. A executat tot fotbalistul de la FCSB, care a trimis în forță, pe colțul portarului, însă Christensen a respins.


FOTO Captură ProX

Minutul 28: O nouă ocazie importantă pentru Danemarca! După o fază prelungită de atac, în urma căreia portarul Aioani a fost nevoit să părăsească poarta, danezii au șutat periculos, însă Dima a salvat, respingând din fața liniei porții.


Minutul 23: Aproape de un nou „Hai, Florineeel”. Coman îl pune la încercare de două ori într-un minut pe portarul danezilor, care reușește să se impună în ambele ocazii. Tricolorii încep să-și facă simțită prezența în jumătatea adversă, după un debut nefast.


Minutul 20: Prima ocazie pentru tricolori! Vlad Dragomir îl găsește bine în careu pe Adrian Petre, însă șutul fotbalistului care evoluează în Danemarca este imprecis.


Minutul 16: Bară Danemarca! Holse a încercat să centreze în apropierea porții pentru Olsen, însă mingea lovește stâlpul din stanga lui Aioani. România pare să fie fără reacție în acest debut de meci, acțiunile ofensive periculoase lipsind.


Minutul 14: Ocazie Danemarca! Bruun Larsen, fotbalist legitimat la Borussia Dortmund, îl pune la încercare pe Aioani, cu un șut de la distanță, pe mijlocul porții. Portarul Chindiei a respins în corner.


Minutul 3: Gol Danemarca! Olsen pătrunde în careu și îl învinge pe Aioani cu un șut în forță. Boboc, Dima, Băluță și Pașcanu i-au permis nordicului să intre în careu nestingherit și să deschidă scorul.


Minutul 1: A început meciul de la Aalborg, a început o nouă campanie de calificare pentru Campionatul European. Tudor Băluță este căpitanul tricolorilor în partida contra Danemarcei.


Foto: Captură ProX


UPDATE, 18:10: Au fost anunțate echipele de start pentru partida de la Aalborg. Mirel Rădoi abordează jocul cu danezii cu un sistem 4-3-3, din care fac parte mai mulți jucători de la EURO 2019, dar și alte nume noi, precum Aioani, Rațiu sau Dima.


UPDATE | Conform frf.ro, jucătorii și-au ales numerele de pe tricouri. 1.Ionuț Rus • 2. Radu Boboc • 3. Constantin Dima • 4. Alex Pașcanu • 5. Tudor Băluță • 6. Ricardo Grigore • 7. Florinel Coman • 8. Vlad Dragomir • 9. George Ganea • 10. Denis Drăguș • 11. Adrian Petre • 12. Marian Aioani • 13. Nicolae Carnat • 14. Răzvan Oaidă • 15. Andrei Chindriș • 17. Darius Olaru • 18. Andrei Rațiu • 19. Mihai Velisar • 20. Andrei Ciobanu • 21. Mihai Neicuțescu • 22. Mihai Dobre • 23. Cosmin Dur-Bozoancă


UPDATE | Danemarca U21 – România U21 se joacă pe Nordjyske Arena și va fi arbitrată de o brigadă din Israel, anunță frf.ro. La centru e Erez Papir, asistenții sunt Sagy Metzamber și Tom Adi, iar al patrulea oficial e Liran Liany.


România U21 începe o nouă campanie de calificare la un turneu final cu performanța extraordinară reușită la Euro 2019, din Italia și San Marino, când elevii lui Mirel Rădoi au ajuns până în semifinalele competiției. Tricolorii mici încep drumul către Euro 2021 în Danemarca, dar Rădoi este lipsit de aportul unor fotbaliști importanți precum Ionuț Radu, fostul căpitan, George Pușcaș, Ionuț Nedelcearu sau Ianis Hagi. Toți au făcut pasul către echipa mare, iar selecționerul a fost nevoit să găsească alte soluții.

Astfel, și-au făcut loc în lotul U21 fotbaliști precum Mihai Velisar, Răzvan Oaidă sau George Ganea. Pentru campania care va demara în această toamnă sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. Dacă la prima reprezentativă, Cosmin Contra nu a chemat niciun jucător de la FCSB, Mirel Rădoi a decis să îi convoace pe Andrei Vlad, Răzvan Oaidă și Florinel Coman.

Rădoi: „Vom implementa un alt sistem de joc! Ne vrem să dezamăgim”

Mirel Rădoi a prefațat partida de debut, cu Danemarca, și a vorbit despre presiunea rezultatului obținut de generația precedentă la Euro 2019. Selecționerul a anunțat că va implementa un nou sistem de joc. „Începem un drum nou, e un nou început. Sper să fie un prim pas fericit și să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Întâlnim o echipă cu un selecționer nou, un spaniol, Albert Capellas, dar ne-am documentat bine. În plus, am avut pe cineva la amicalul lor cu Ungaria.

Trebuie să lăsăm deoparte ce a fost în vară, nu vreau ca jucătorii să resimtă presiunea. Aceasta trebuie să fie pe umerii antrenorilor. Dar am încredere în acest grup și cred cu tărie că ne putem califica din nou la turneul final.

E clar că singuri am ridicat nivelul așteptărilor, prin ceea ce am arătat pe teren. Asta nu e un lucru rău, ba din contră. Românii vor din nou să ne vadă acolo și au încredere în noi că vom reuși. Asta ne motivează suplimentar. Nu vrem să îi dezamăgim. Vom implementa un alt sistem de joc, dar filosofia va fi aceeasi. Veti vedea aceleași lucruri bune ca până acum. Vrem totuși să aducem în plus temporizarea, cred că asta ne-a lipsit până acum”, a spus Mirel Rădoi, conform frf.ro.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…