TIMP LIBER | Ischgl, staţiunea care te cucereşte înainte să pui piciorul în Austria

17 nov 2014 1703 afişări Comentează şi tu Timp liber
TIMP LIBER | Ischgl, staţiunea care te cucereşte înainte să pui piciorul în Austria

Ischgl este staţiunea mozaic care îl va satisface pe fiecare dintre membrii oricărui grup al aventurierilor iubitori de distracţie. Ischgl este punctul de convergenţă dintre glamourul starurilor, tehnologia ca desprinsă dintr-un film SF, adrenalina sporturilor extreme şi peisajele din cele mai spectaculoase documentare despre viaţa în inima naturii neprihănite de om. Ischgl devine un mini-paradis al sporturilor de iarnă în zona Paznaun, din vestul Tirol-ului, în Austria.

Ischgl este acea destinaţie spectaculoasă încă din primul moment în care cauţi informaţii despre vacanţă. Dacă vrei să ştii unde mergi, să îţi faci o idee despre ceea ce vei găsi, panorama ţi se dezvăluie printr-un click. În acest caz, arhi-cunoscutul "la un click distanţă" te teleportează prin intermediul tehnologiei, în timp real, pe pârtie. Sunt 11 zone pe care le descoperi pe site-ul Ischgl.com, din staţiunea propriu-zisă, de la altitudinea de 1.400 de metri până la cei 2.872 de metri ai vârfului Greitspitz.

În era tehnologiei, în care "cârcotaşii" susţin că cei mai împătimiţi fani ai PC-ului nu mai aruncă  o privire pe geam pentru a vedea dacă este soare sau plouă, ci verifică termometrul şi grafica cu soare şi nori desenaţi pe laptop, calculator, tabletă sau pe telefonul intelingent, Ischgl  face mai mult. Îţi arată exact cât de soare este, cum arată stratul de zăpadă, cât de ceată sau de întuneric este. Nu este suficient de spectaculos? Ischgl.com plusează. Şi cu alte câteva click-uri succesive, urmăreşti fotografii din jumătate în jumătate de oră ale respectivei zone. Zile la rând se desfăşoară astfel pe repede-înainte în faţa ta şi vezi exact cum vârful se umple de lumină la răsărit, treptat şi descoperi dintr-o dată spectacolul naturii la Ischgl. Ca într-un videoclip, dar fără efecte speciale, ploaie simulată cu găleata şi soare adus cu un super-reflector. Şi dacă o cameră doar puţin mobilă, dar ingenios folosită, te poate surprinde astfel, experienţa propriu-zisă este de zeci de ori mai intensă.

O experienţă în 7D, completă

Odată ce ai pătruns în lumea Ischgl, vei vrea să ajungi acolo, să treci în 7D. Ischgl pe viu este locul în care tehnologia surprinde din nou, cu cele 45 de instalaţii de telecabine şi telescaune, cu triplul circuit de teleferice 3-S Pardatschgrat, premiera sezonului 2014/2015 -  linia cu cea mai mare diferenţă de nivel din întreaga lume - 1.251 metri. Acest colos tehnologic deserveşte cele 500 de hectare pentru senzaţii tari de la Ischgl, cu 238 km de piste de ski, traseu pentru sănii şi zone de schi fond.

Glamour în "Capitala Petrecerilor din Alpi"

Adrenalina vine de la sine, pe traseele moderne, pe diferite nivele de dificultate, care asigură siguranţa tuturor turiştilor, dar şi senzaţii direct proporţionale cu abilităţile fiecăruia. Şi creşte atunci când la finalul coborârii ajungi direct în zona glamour, a concertelor superstarurilor din industria muzicii. Standardul a fost fixat de-a lungul anilor de Elton John, Robbie Williams sau Pink, iar în 2014, pe 29 noiembrie, James Blunt impune etalonul acestui sezon al sporturilor de iarnă printr-un mega-show, la care toţi deţinătorii unui permis de ski pentru ziua respectivă, în valoare de 60 de euro, au acces gratuit.

Tot ca un VIP te simţi şi pe pista de sănii cu o distanţă de 7 km, pe care o poţi parcurge doar sub reflectoare, fiind deschisă doar seara. Saună, cluburi şi cafenele, garnisesc zonele de finiş ale pistelor de schi. Şi tranziţia se face rapid, ca într-un film fără să ai nevoie de tăieturi de montaj. Dacă Monte Carlo este capitala lumii mondene mondiale, Ischgl este "Capitala Petrecerilor din Alpi".

Mai multe informaţii pe www.ischgl.com.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.