TIMP LIBER | BikeFest şi-a deschis porţile! Bicicliştii au luat parte la prima zi de voie bună, în jurul Palatului Parlamentului

3 sep 2016 1205 afişări Timp liber
TIMP LIBER | BikeFest şi-a deschis porţile! Bicicliştii au luat parte la prima zi de voie bună, în jurul Palatului Parlamentului
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Bicicliştii s-au bucurat azi de un eveniment cu totul aparte, care a avut loc în jurul Palatului Parlamentului. BikeFest a ajuns la ediţia a şasea, prilej cu care amatorii „pe două roţi” au participat la probele de MTB şi Road.

Pasionaţii au putut închiria biciclete de la organizatori ori au venit cu ele de acasă, iar la ediţia din acest an, cei care au dat viaţă acestui eveniment au fost surprinşi de numărul mare de persoane înscrise, cu mult peste aşteptări.

Participanţii au fost aşteptaţi cu un traseu prin incinta Palatului Parlamentului, dar şi prin jurul acestuia, totul coroborat cu o bună organizare, relaxare, muzică şi multe alte premii. Bicicliştii au avut de ales între două probe, cea de MTB sau Road, iar cei mai îndrăzneţi au putut opta să participe la ambele.

Medaliile nu au lipsit, iar la linia de finish am reuşit să vorbim cu unul dintre cei care au reuşit să obţină o distincţie. Domnul Marius Herea este unul din participanţii la eveniment care a strâns din dinţi, dar care, aşa cum a recunoscut dânsul, s-a simţit fantastic la BikeFest, ediţia a şasea.

„A fost foarte greu. Medalie am primit, pentru că am terminat printre primii la categoria mea de vârstă. Totul a fost foarte frumos, dar greu. Pe denivelări a fost foarte obositor”, a declarat proaspătul medaliat la BikeFest, la categoria MTB.

Satul bicicliştilor

În mijlocul parcului Izvor, care se află în vecinătatea Palutului Parlamentului, a fost amenajată o zonă specială pentru biciclişti, unde au avut parte de diverse activităţi, de la cycling şi aerobic până la o scenă special amenajată de unde s-a putut asculta muzică.

 De asemenea, bicicletele au putut fi persoanlizate, reparate, ori pur şi simplu vândute ca la talcioc.

Ne bucurăm să organizăm, împreună cu alte asociaţii sau ONG-uri, pentru al şaselea an consecutiv, un eveniment pentru eroul din fiecare biciclist. Continuitatea lui nu face decât să ne consolideze convingerea că biciclistul urban va fi viitorul locuitor al Bucureştiului. Am pregătit împreună cu partenerii noştri un adevărat festival al biciclistului urban, cu activităţi diverse, care se adresează unui public variat”, a declarat Raluca Fiser, preşedintele Asociaţiei Green Revolution pentru bikefestromania.ro  

Evenimentul este organizat între 3-4 septembrie, iar organizatorii au dorit să ajute copiii dezavantajaţi. Astfel, la fiecare 20 de participanţi, o bicicletă va fi donată către un copil, care are nevoie de ea pentru a parcurge kilometri întregi între şcoală şi casă. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.