Presa internaţională, reacţie fermă la adresa lui Dragnea după ce şeful PSD a lipsit de la Ateneul Român: "Încearcă să impună asta în Parlament!"

12 ian 2019 7326 afişări Sportbiz
Presa internaţională, reacţie fermă la adresa lui Dragnea după ce şeful PSD a lipsit de la Ateneul Român: "Încearcă să impună asta în Parlament!"

Ateneul Român a fost, joi seara, gazda unei ceremonii care a marcat deschiderea Preşedinţiei României la Consiliul UE, rămas în memorie pentru discursul ţinut în limba român de către polonezul Donald Tusk, dar de la care a lipsit Liviu Dragnea, şeful PSD. Presa din internaţională nu a "omis" acest detaliu şi l-a taxat dur pe Dragnea.

Publicaţiile europene l-au taxat pe liderul PSD, care “încearcă sa impună o dezincriminare”, scriu publicaţiile. Preşedintele PSD este aflat în această perioadă în vacanţă, în Maldive. Jurnaliştii europeni au remarcat şi conflictele existente în interiorul elitei politice din România.

Chiar dacă a lipsit de la evenimentul de la Ateneul Român, prin care România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Liviu Dragnea este considerat de presa internaţională principalul "jucător" politic, dar liderul PSD este pus într-o lumină negativă, pentru că “încearcă sa impună o dezincriminare”, scriu cei de la Reuters.

„România, al doilea cel mai sărac stat membru UE din 2007, nu şi-a început sub cele mai bune auspicii preşedinţia europeană, în contextul în care Liviu Dragnea încearcă să impună în Parlament o dezincriminare a unor infracţiuni de corupţie şi în contextul unor conflicte în interiorul elitei politice”, au mai scris cei de la Reuters.

Presa din străinătate a remarcat şi discursul ţinut în limba română de Donald Tusk, în timpul căruia au fost remarcaţi marii sportivi ai României, precum Nadia Comăneci, Simona Halep sau Helmuth Duckadam. „Depinde doar de voi ca politica română să fie un exemplu bun sau un avertisment teribil pentru Europa”, a spus Donald Tusk, într-un discurs în limba română cu care a uimit asitenţa de la Ateneu.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.