"Elena Udrea nu va fi trimisă niciodată în România". Planul prin care fostul ministru vea să scape de cei şase ani de închisoare

24 sep 2018 11740 afişări Comentează şi tu Sportbiz
"Elena Udrea nu va fi trimisă niciodată în România". Planul prin care fostul ministru vea să scape de cei şase ani de închisoare

Condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea îşi trăieşte viaţa în Costa Rica, stat a cărui legislaţie îi permite să "fugă" de închisoare şi în care a ajuns cu patru luni înaintea condamnării. Fostul ministru susţine că are statutul de refugiat politic, iar ultimul eveniment important în viaţa sa, naşterea micuţei Eva, îi susţine cauza. În plus, un avocat, Adrian Cuculis, susţine că fosta şefă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu se va întoarce niciodată în România!

"Solicitarea trebuie analizată de o instanţă de acolo, care va stabili dacă o extrădează sau nu. Apoi, ea a solicitat azil politic, un dosar care se află în lucru. Dar ca să-i fie acceptat, Elena Udrea trebuie să aducă dovezi că a fost persecutată politic, de exemplu: filmări cu ea în cătuşe la DNA, înregistrări din emisiuni, poze, martori etc.

E suficient să scape şi dacă fapta de care este acuzată să nu fie incriminată în ambele state. Şi să nu uităm că a născut şi că fetiţa ei este cetăţean costarican. După părerea mea, nu va fi trimisă niciodată în România",
a declarat Cuculis, pentru Click.

Potrivit spuselor lui Veronel Rădulescu, fiica Elenei Udrea va avea cetăţenie costaricană, fapt care influenţează demersurile de extrădare: "Legea de protecţie a copilului din Costa Rica protejează copilul de o eventuală situaţie a despărţirii copilului de către mamă. Din punctul meu de vedere chestiunea extrădării este de neluat în discuţie în acest moment", a declarat, pentru Libertatea, Veronel Rădulescu, cel care susţine că fiica Elenei Udrea are 49 de centimetri lungime, trei kilograme şi o stare perfect sănătoasă.

În plus, Elena Udrea ar fi gata să atace pe cale extraordinară decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la începutul lunii, dorind revizuirea dosarului pentru că, susţine avocatul ei, ar exista noi dovezi pe care completul de judecată nu le-a analizat la momentul luării deciziei.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.