Cazul Elenei Udrea s-a complicat. Detalii de ultim moment

7 nov 2018 55590 afişări Sportbiz
Cazul Elenei Udrea s-a complicat. Detalii de ultim moment

Cazul Elenei Udrea (44 de ani), refugiată şi aflată după gratii în Costa Rica, alături de Alina Bica, s-a complicat. Jurnalistul Gustavo Fallas a încercat să afle detalii de ultim moment despre situaţia celor două, chiar dacă în Costa Rica informaţiile despre acest caz sunt considerate strict secrete.

”Cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica a prins tot mai multă importanţă aici, în Costa Rica. Ele au cerut statut de refugiat politic, astfel că autorităţile nu le pot extrăda până nu se rezolvă acea solicitare, iar asta poate dura câteva luni.

Am solicitat Departamentului pentru Migraţie să ne spună ce s-a întâmplat cu cererile celor două, însă ni s-a răspuns că sunt informaţii secrete. Tribunalul ne spune între timp că vor continua acest proces de extrădare şi că mai aşteaptă documente din România pentru ca apoi judecătorul să decidă.

În ceea ce le priveşte pe ele (n.r. Elena Udrea şi Alina Bica), sunt căutate pentru fapte de corupţie, asta înseamnă fapte care şi aici sunt pedepsite de lege”, a relatat Gustavo Fallas pentru România TV.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.