Becali, "tun" de 1,2 milioane de euro! Victorie importantă pentru patronul FCSB

14 sep 2018 15080 afişări Sportbiz
Becali, "tun" de 1,2 milioane de euro! Victorie importantă pentru patronul FCSB

Motiv de bucurie pentru Gigi Becali! Omul cu banii de la FCSB a primit o veste bună, după ce magistraţii l-au "achitat" de o datorie de 1,2 milioane de euro către ANAF. Totuşi, latifundiarul din Pipera are în continuare de plătit o sumă importantă către Fisc.

Cancan.ro scrie că, în 2009, ANAF l-a pus pe Gigi Becali pe lista celor care au afaceri imobiliare fără să achite TVA. Nu mai puţin de 53 de cazuri au descoperit procurorii în contul lui Becali, iar în buzunarul omului de afaceri au intrat 53 de milioane de euro.

Finanţatorul FCSB avea de plată două milioane de euro către ANAF, iar pentru 13 dintre cele 53 de cazuri a fost nevoit să achite retroactiv TVA-ul. În august 2016, datoria lui Gigi Becali către ANAF ajunsese la 9,6 milioane de lei, aproximativ două milioane de euro.

 Patronul FCSB-ului a făcut, însă, contestaţie, şi, recent, judecătorii i-au dat, în parte, dreptate. Magistraţii i-au şters o datorie de 1,2 milioane de euro la ANAF, iar omul de afaceri mai are de achitat în jur de 800.000 de euro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.