Aşa au ajuns Elena Udrea şi Alina Bica în spatele gratiilor: "Nu mă onorează s-o spun, dar îmi asum!"

19 oct 2018 62312 afişări Sportbiz
Aşa au ajuns Elena Udrea şi Alina Bica în spatele gratiilor: "Nu mă onorează s-o spun, dar îmi asum!"

Avocata Maria Vasii a expus, joi seară, marea greşeală făcută de Alina Bica şi Elena Udrea în încercarea temerară de a scăpa de justiţia din România.

Discursul avocatei a început, la Antena 3, printr-un atac direct la adresa fostei şefe DIICOT, pe care o acuză că nu şi-a construit o carieră pe merit: "Nu mă onorează ceea ce urmează să spun, însă îmi asum. Eu zic că doamna Bica nu şi-a fundamentat cariera neapărat pe performanţele profesionale, ci pe un sistem în care totul era posibil dacă erai în locul potrivit şi aveai conexiunile necesare. Probabil că aşa a fost şi convinsă să plece şi în Costa Rica, fiind convinsă că totul se aranjează, că totul este pregătit", a declarat Maria Vasii, la emisiunea "100 de minute".

Maria Vasii (foto).

Pentru a-şi întări punctul de vedere, Vasii a încercat să explice cum metehnele căpătate în România au făcut-o pe Bica să creadă în promisiuni deşarte care, în cele din urmă, nu s-au adeverit. Acum, avocatul susţine că Udrea şi Bica ar fi trebuit să-şi dea seama de la început că fuga în Costa Rica nu le va ajuta să scape de pedeapsa cu închisoarea primită în România: "Dacă ar fi studiat mai bine legislaţia în materie, putea să ştie că nu are această garanţie. În orice ţară care a semnat convenţia Interpol era la fel expusă riscului de a fi adusă în România cu atât mai mult cu cât este în executarea unei hotărâri de condamnare, nu are niciun fel de drept de a solicita azil. Are doar anumite facilităţi legate de statutul de refugiat pe care dânsa nu îl are. Deci în nicio ţară semnatară a convenţiei Interpol nu aveau certitudini din punct de vedere juridic, nici Alina Bica, nici Elena Udrea. Dacă doar citeau acest act fundamental de funcţionare Interpol ar fi ştiut acest lucru, doar că, înainte de a citi, dânsele s-au bazat pe aceste promisiuni obscure care nu au funcţionat".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.