Neşu nu se va întoarce în România! "Acolo nu am nici măcar minimum de libertate de aici"

18 ian 2012 672 afişări Sport Life
Neşu nu se va întoarce în România! "Acolo nu am nici măcar minimum de libertate de aici" Neşu nu se va întoarce în România! "Acolo nu am nici măcar minimum de libertate de aici"

Uneori avem nevoie de drame ca să realizăm cât de nepăsători suntem noi, românii, faţă de oameni care se regăsesc în situaţia lui Mihai Neşu. Fostul fotbalist dezvăluie că nu se va întoarce curând în România tocmai pentru că nu are acolo condiţiile pe care le oferă Olanda celor ca el.

"Da, nu mă voi întoarce prea curând acasă, deşi mi-e dor de România, de Oradea. Nu mă întorc pentru că acolo nu am nici măcar minimum de libertate de aici. În Olanda mai pot ieşi. De pildă, merg chiar şi la magazin când e vremea frumoasă...". După ce îmi spune asta, Mihai lasă privirea în jos, spre picioarele imobilizate într-o chingă. Disting un reflex de furie pe retina lui. Trece însă repede acea secundă, după care încerc o întrebare care atinge: "Ţi-ai fi dorit să fi avut un copil? N-ar fi fost atât de linişte aici, în casă...".

"E mai bine că n-am făcut un copil"
Încearcă să ascundă totul după o constatare amuzantă: "E linişte pentru că sunt doar eu aici acum şi Mihai (n.r. - un prieten care locuieşte în Olanda). Soţia mea e plecată la Oradea. E mai bine că nu avem un copil. Chiar dacă mie mi-ar fi umplut timpul, lui i-ar fi fost greu să-şi vadă tatăl în fiecare zi astfel...". Acum are în ochi licărirea unei lacrimi. Singura dată în decursul unei zile pline de întrebări. Pe toate le-a trecut cu zâmbetul pe buze, chiar dacă unele au fost ca nişte pastile amare. Toate, întrebări, răspunsuri, enigme şi revelaţii fac parte însă dintr-o viaţă din care Mihai Neşu muşcă în fiecare zi cu poftă.


Nu m-aş întoarce acum în România. E greu acolo şi pentru persoanele care pot folosi ambele mâini şi pot împinge singuri căruciorul
Mihai Neşu, cel mai iubit fotbalist român

Echipa mea de suflet e FC Bihor. Între timp şi Steaua mi-a intrat în inimă, dar, la începuturile mele în Ghencea, nu era aşa. De pildă, am primit, când eram mic, un tricou de la Ciocoiu şi l-am vândut cu două milioane de lei vechi!
Mihai Neşu, cel mai iubit fotbalist român

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.