"Mişcarea Agora" – reacţia suporterilor Ştiinţei la protestele din întreaga ţară

24 ian 2012 274 afişări Sport Life
"Mişcarea Agora" – reacţia suporterilor Ştiinţei la protestele din întreaga ţară "Mişcarea Agora" – reacţia suporterilor Ştiinţei la protestele din întreaga ţară

Suporterii Universităţii Craiova s-au alăturat şi ei mişcărilor de protest din România. Dacă o parte dintre ei au putut ajunge la Bucureşti, pentru a protesta în Piaţa Universităţii, alţi aproximativ 100 de fani au ieşit astăzi în stradă, în Bănie.

În ciuda ploii abundente, fanii s-au adunat în Piaţa Prefecturii din centrul oraşului, şi-au strigat nemulţumirile şi au afişat un banner prin care făceau public numele pe care l-au dat manifestării lor: "Mişcarea Agora". "Cei care nu am ajuns la Bucureşti, am protestat la Craiova, declanşând Mişcarea Agora. Piaţa este locul unde noi considerăm că ne putem exprima liber şi paşnic. Ne pare bine că alături de noi au venit şi oameni de vârsta a doua şi a treia, semn că percepţia despre noi, suporterii, se schimbă. Vrem să-i schimbăm pe cei care ne conduc, aşa nu se mai poate. Trebuie să sperăm, să mişcăm ceva", a declarat Virgil Cancea, reprezentantul legal al Asociaţiei Suporterilor Olteni. Fanii olteni spun că vor continua să protesteze până când vor obţine ceea ce şi-au propus.

Agora era piaţa publică din oraşele Greciei Antice, acolo unde conducătorii veneau să prezinte hotărârile luate, iar poporul putea să aprobe sau să nu fie de acord cu liderii lor, orice cetăţean având dreptul să vorbească.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.