Măciuca revine în prim-plan cu o competiţie inedită: crosul "VIN’ la alergat"

21 nov 2018 424 afişări Sport Life
Măciuca revine în prim-plan cu o competiţie inedită: crosul "VIN’ la alergat"
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Comuna vâlceană Măciuca a devenit cunoscută publicului iubitor de sport în special datorită echipei de fotbal Damila, cea care a evoluat în urmă cu câţiva ani în campionatul Ligii 2 de fotbal. Acum, localitatea aflată la 60 de kilometri la sud de Râmnicu Vâlcea atrage atenţia printr-un alt eveniment.

Vineri, 30 noiembrie, la Măciuca se va desfăşura evenimentul sportiv "VIN’ la alergat", o competiţie dedicată celor care doresc să se bucure de mişcare, dar şi de plăcerea degustării vinurilor din Podgoria Drăgăşani.

La startul ineditei întreceri sunt aşteptaţi peste 400 de participanţi, care vor lua parte la una din cele trei curse ale evenimentului: cursa de 6 km – “Vin Demidulce”, cursa de 12 km – “Vin Demisec” şi cursa de 20 km – “Vin Sec”.

Organizatori sunt Primăria comunei Măciuca, Asociaţia Green Evolution, Grupul de Acţiune Locală Ţinutul Vinului şi Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea.

Evenimentul, aflat la prima ediţie, are drept scop promovarea unui stil de viaţă sănătos, diminuarea inegalităţilor sociale între mediul rural şi mediul urban, precum şi promovarea tradiţiilor româneşti.

"Suntem plăcut surprinşi că o astfel de iniţiativă, plină de inedit şi surprize, ce se va desfăşura la sat, depararte de polii urbani care susţin creşterea economică, atrage admiraţia şi participarea persoanelor din diverse colţuri ale ţării. Este un eveniment care, prin misiunea lui, doreşte să promoveze plăcerea de a face mişcare şi de a descoperi farmecul ţinutului vinului din Podgoria Drăgăşani", a declarat Mihaela Rovenţa, membru fondator Asociaţia Green Evolution.

Evenimentul nu implică nicio taxă de participare, iar pe toată durata curselor, la punctele de hidratare, participanţii vor putea degusta vinurile specifice zonei. La finalizarea curselor, participanţii vor savura bucate tradiţionale şi vin într-o atmosferă de sărbătoare românească. Toţi participanţii vor primi medalii, iar câştigătorii se vor bucura de premii speciale.

"Am iniţiat şi finalizat multe proiecte în Comuna Măciuca, dar mereu m-am gândit că locuitorii de la sat merită mai mult, merită bucurie, merită să simtă că viaţa lor reprezintă sursă de inspiraţie şi motivaţie pentru locuitorii de la oraş, atât de influenţaţi de această eră a digitalizării. Sunt bucuros că acest eveniment va aduna participanţi din diferite zone ale ţării şi că împreună şi uniţi vom sărbători la sat Centenarul Marii Uniri a României", a anunţat şi Mugur Mărcoianu, primarul din Măciuca.

Articol scris de Adi Georgescu (Râmnicu Vâlcea)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.