Gest de suflet făcut de fostul căpitan al echipei naţionale a României. Cristian Chivu, pentru o ţară mai sănătoasă: "Aceasta este soluţia" | VIDEO

1 aug 2019 4438 afişări Sport Life
Gest de suflet făcut de fostul căpitan al echipei naţionale a României. Cristian Chivu, pentru o ţară mai sănătoasă: "Aceasta este soluţia" | VIDEO

Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID) a oferit un comunicat de presă în care a anunţat că fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României, Cristian Chivu, susţine campania "Pacient, caut donator! De plasmă!".

Această campanie este destinată conştientizării problemei pacienţilor dependenţi de imunoglobulină şi creării condiţiilor pentru accesul cât mai bun la tratamente salvatoare de vieţi.

"Îi mulţumim mult lui Cristian Chivu pentru implicare şi generozitate şi suntem convinşi că apelul său va sensibiliza mulţi oameni în legătură cu campania noastră. Cristian Chivu se alătură astfel mai multor personalităţi publice din România care au decis să susţină campania "Pacient, caut donator! De plasmă!" – interpreta Alina Sorescu, jurnalistele Cristina Herea, Geanina Lungu, Paula Rusu, Iulia Nagy şi Ionela Năstase, actriţa Paula Chirilă, chef Adrian Hădean.

Precizăm că există şi alte personalităţi care au decis să fie alături de noi, ale căror nume şi mesaje vor deveni publice în zilele următoare. Tuturor acestora le mulţumim din suflet!

Reamintim faptul că în România, spre deosebire de majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene, nu se poate colecta plasmă direct de la donator. Acest lucru are efecte negative asupra pacienţilor dependenţi de imunoglobulină, medicament care nu se poate obţine decât din plasmă umană. Dependenţa totală a României de importul de imunoglobulină a generat în trecut mai multe crize ale imunoglobulinei şi riscă să genereze în curând crize şi mai severe, în condiţiile unui consum global din ce în ce mai mare de imunoglobulină şi ale creşterii preţurilor.

Este de aceea crucial pentru România să înfiinţeze centre pentru donarea de plasmă, astfel încât să putem colecta plasmă şi la noi în ţară şi s-o folosim pentru fabricarea de imunoglobulină şi alte medicamente derivate, oferind tratamente tuturor celor care au nevoie", se arată în comunicatul de presă emis de Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID).

"La nivel mondial cel puţin unul din cinci oameni are nevoie în cursul vieţii de tratament cu medicamente derivate din plasma umană. Consumul de imunoglobulină este constant, iar pacienţii dependenţi se tem că nu vor mai avea tratamentul care îi ţin în viaţă. Soluţia este colectarea de plasmă pentru medicamente şi în România aşa cum se întâmplă în multe alte ţări civilizate. De aceea susţin campania "Pacient, caut donator! De plasmă!" ", a fost mesajul lui Cristian Chivu, după ce s-a alăturat campaniei realizate de Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID). 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.