GALERIE FOTO | Mărirea şi decăderea lui Dumitru Bucşaru. Relaţiile de prietenie cu greii din fotbalul românesc. Cum arată baza de la Urziceni unde a antrenat Dan Petrescu

5 mar 2015 6705 afişări Sport Life
GALERIE FOTO | Mărirea şi decăderea lui Dumitru Bucşaru. Relaţiile de prietenie cu greii din fotbalul românesc. Cum arată baza de la Urziceni unde a antrenat Dan Petrescu
GALERIE (13 de imagini) VEZI GALERIA

Poliţiştii ilfoveni au efectuat joi dimineaţă şapte percheziţii în patru judeţe, la firme şi la persoane suspectate de bancrută frauduloasă şi distrugere, printre cei vizaţi fiind şi omul de afaceri Dumitru Bucşaru, pentru un credit bancar de 30 de milioane de euro luat pentru construirea unui complex de locuinţe în apropierea comunei 1 Decembrie, din judeţul Ilfov.

Dumitru Bucsaru a devenit cunoscut dupa ce a preluat echipa Unirea Urziceni din Divizia B şi a dus-o până în  grupele Ligii Campionilor.

Sunt ştiute relaţiile sale de prietenie cu mai mulţi oameni din fotbalul românesc, mulţi dintre aceştia fiind după gratii în urma condamnărilor din "Dosarul Transferurilor". Mihai Stoica a fost angajatul său, acesta fiind managerul general al echipei în perioada în care aceasta a cucerit titlul în Liga 1 şi a evoluat în grupele Ligii Campionilor.

Pe vremea când Mihai Stoica şi Dumitru Bucşaru aveau o colaborare foarte bună

Patronul Unirii Urziceni era foarte apropiat şi de fraţii Becali, dar şi de Gigi Becali, cu care a realizat mai multe afaceri în perioada în care acesta activa în fotbal.

Era cunoscută relaţia de prietenie dintre Dumitru Bucşaru şi famila Becali

Dumitru Bucşaru a reuşit să facă din Unirea Urziceni o echipă de top pe scena fotbalului românesc.

În sezonul 2009-2010, ialomiţenii au jucat în Champions League, reuşind performanţa de a aduna 8 puncte, record pentru România în grupele ligii în acea perioadă, terminând pe locul 3 în grupă şi calificându-se în 16-imile Europa League.

Într-un comunicat din data de 6 iulie 2011, FRF a anunţat retragerea trupei lui Bucşaru din toate întrecerile fotbalistice. Unirea Urziceni avea la acea vreme datorii în valoare de 6,7 milioane de euro. La scurt timp, staul a decis să scoată la licitaţie bunurile echipei (porţi, tabele de marcaj şi de arbitraj, turnicheţi, dar şi rafturi, dulapuri, sistem de sonorizare sau de supraveghere video, birouri şi un videoproiector), pentru recuperarea deficitului.

Ce rămăsese din baza de la Urziceni în urmă cu un an

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.