Doliu în sportul românesc. Pantelimon Decuseară a decedat la 78 de ani

18 ian 2019 14440 afişări Comentează şi tu Sport Life
Doliu în sportul românesc. Pantelimon Decuseară a decedat la 78 de ani

Pantelimon Decuseară, cel mai mare antrenor al României de sărituri în apă, a decedat miercuri, la vârsta de 78 de ani. A fost recunoscut şi pentru performanţele înregistrate în cariera de sportiv. A câştigat 5 titluri naţionale şi a fost primul român calificat în finala unei ediţii a Campionatelor Europene.

"Cel mai mare antrenor român de sărituri în apă din toate timpurile, Pantelimon Decuseară, a trecut în nefiinţă ieri, 17 ianuarie 2019, la vârsta de 78 de ani. Sportiv de elită, legitimat la CS Dinamo Bucureşti, Pantelimon Decuseară a cucerit cinci titluri naţionale.
În anul 1966 a fost primul săritor român calificat în finala unei ediţii a Campionatelor Europene, unde a ocupat un onorant loc 6.
A absolvit Institutul de Cultură şi Educaţie Fizică din Bucureşti, actualmente UNEFS, iar apoi s-a stabilit la Bacău, unde a fost antrenor la secţia de sărituri în apă.
Munca sa, foarte apreciată deopotrivă în ţară şi peste hotare, a contribuit la cizelarea şi creşterea valorică a numeroşi sportivi români.
Momentul de vârf al carierei sale l-au reprezentat Campionatele Mondiale de juniori de la Londra, din 1992. În calitate de antrenor al lotului naţional, Pantelimon Decuseară l-a îndrumat pe Gabriel Cherecheş, campion mondial, în timp ce la feminin, la respectiva ediţie s-au cucerit două medalii de bronz.
Pantelimon Decuseară s-a remarcat prin capacitatea sa de muncă ieşită din comun, precum şi prin strategiile de pregătire utilizate.
Pantelimon Decuseară a fost arbitru FINA, calitatea de arbitru membru al juriului îndeplinind-o şi în competiţiile interne.
Întreaga lume a nataţiei româneşti, precum şi membri LEN şi FINA, deplâng decesul lui Pantelimon Decuseară.
Dumnezeu să îl aibă în pază!"
, se arată pe pagina de facebook a Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.