Cazanciuc: "Cererea de graţiere a lui Pădureanu, în curs de soluţionare; mai aşteptăm documente"

6 oct 2014 44 afişări Sport Life
Cazanciuc: "Cererea de graţiere a lui Pădureanu, în curs de soluţionare; mai aşteptăm documente"

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat luni că solicitarea transmisă de avocatul lui Jean Pădureanu privind graţierea acestuia este în curs de soluţionare, precizând că instituţia pe care o conduce aşteaptă mai multe documente, pentru a formula o opinie fundamentată.

"Am primit documente şi o să mai primim în perioada următoare, pentru a putea formula o opinie fundamentată în acest caz", a spus ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei declara, în 23 septembrie, că a primit o cerere de graţiere a pedepsei lui Jean Pădureanu, în urmă cu două săptămâni.

Întrebat dacă, ţinând cont de starea de sănătate a lui Jean Pădureanu, va da un aviz favorabil, Cazanciuc a spus că aşteaptă în acest sens un răspuns de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi analiza internă a Ministerului Justiţiei, precizând că un răspuns va fi dat, probabil, într-o săptămână sau două.

Întrebat dacă, din punct de vedere umanitar, ar putea fi dat un aviz favorabil, Robert Cazanciuc a răspuns: "Orice solicitare de graţiere are o componentă umanitară".

În 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei de trei ani şi patru luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa în dosarul transferurilor de jucători.

Instanţa a dispus, după ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Jean Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate şi tratate şi în reţeaua penitenciară.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestată de Jean Pădureanu la Curtea de Apel Bucureşti, care în 1 octombrie i-a respins definitiv cererea.

Avocatul lui Jean Pădureanu declara în 12 iunie că starea de sănătate a acestuia se agravează pe zi ce trece, are pierderi de memorie şi merge cu însoţitor.

Fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră la 3 iulie 2017, Jean Pădureanu fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Alături de Jean Pădureanu au fost condamnaţi George Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile, Gheorghe Neţoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, toţi fiind încarceraţi din 4 martie.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.