UPDATE Mihai Costea a fost concediat de FC Voluntari după ce a fost prins la pariuri. Atacantul spune că juca, de fapt, la loto Polonia. Oficial al unui club de Liga 1: "Fenomenul e scăpat de sub control. Jucătorilor tineri numai la pariuri le e gândul"

17 dec 2015 18803 afişări Special
UPDATE Mihai Costea a fost concediat de FC Voluntari după ce a fost prins la pariuri. Atacantul spune că juca, de fapt, la loto Polonia. Oficial al unui club de Liga 1: "Fenomenul e scăpat de sub control. Jucătorilor tineri numai la pariuri le e gândul"
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE 17:14 FC Voluntari a anunţat, pe site-ul oficial, că a reziliat contractul cu Mihai Costea, informaţie pe care ProSport o anticipase în articolul de faţă, publicat cu cinci ore mai devreme, la 12:07. „FC Voluntari şi jucătorul Mihai Costea au reziliat azi pe cale amiabilă contractul dintre club şi fotbalist. Îi mulţumim lui Mihai Costea pentru aportul său la gruparea noastră şi îi dorim mult succes în carieră! Costea a evoluat în şapte partide pentru FC Voluntari, de patru ori integralist şi de trei ori din postura de rezervă, sau schimbat pe parcursul meciului“, se menţionează pe site-ul grupării din Judeţul Ilfov.


Conducerea echipei FC Voluntari se întruneşte azi pentru a discuta rezilierea unilaterală a contractului cu atacantul Mihai Costea (27 de ani), după ce acesta a fost surprins într-o agenţie de pariuri, iar pozele au apărut pe sportnews.libertatea.ro. Surse neoficiale din interiorul clubului afirmă că se va hotărî rezilierea angajamentului care, oricum, expira în iarnă.

Situaţia lui Costea era oricum pe muchie de cuţit la Voluntari, pentru că fotbalistului i se fixase în vară, atunci când a semnat cu ilfovenii, o clauză cu un număr de goluri pe care trebuia să le înscrie. Fotbalistul a dezamăgit din toate punctele de vedere, iar ultima întâmplare a pus capac.


Libertatea a intrat în posesia unor fotografii cu Mihai Costea într-o agenţie de pariuri

FC Voluntari nu este pentru prima oară implicată în scandaluri legate de pariuri. Astă-toamnă, ProSport a publicat fragmente dintr-un raport al Comisiei de Integritate a FRF către Comisia de Disciplină în care erau menţionate 10 meciuri aranjate la pariuri de Gloria Buzău în sezonul trecut. Printre cele 10 partide se găseau şi două cu FC Voluntari: un 5-1 în sezonul regulat şi un 5-2 în play-off. Conducătorii formaţiei care între timp a promovat în Liga 1 au negat orice amestec în poveste.

La ancheta internă declanşată în club după apariţia pozelor cu Mihai Costea în casa de pariuri, fotbalistul a furnizat nişte explicaţii bizare. Jucătorul ar fi recunoscut, spun sursele ProSport, că merge în casele de pariuri, dar ar fi motivat că nu mizează pe meciuri de fotbal, ci la loto Polonia! Unele case de pariuri oferă această posibilitate, loteria poloneză fiind diferită de cele clasice deoarece are un sistem cu două extrageri zilnice şi care oferă şanse matematice de câştig mai mari.


Loto Polonia ar fi un joc care preocupă mulţi români, spun unele surse

Mihai Costea va fi chemat şi la Comisia de Disciplină a FRF pentru a da socoteală, deoarece regulamentele le interzic celor implicaţi în fotbal orice legătură cu pariurile. Cei prinşi riscă o amendă de până la 300.000 de lei şi o suspendare de doi ani.

„Celor tineri numai la pariuri le e gândul“

Interesant este că, până acum, nici măcar unul dintre cei prinşi asupra faptului nu a recunoscut. Filmat într-o agenţie de pariuri, Dinu Gheorghe a pretins că fusese rugat de o vecină să-i pună un bilet. Găsit de ONJN (Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc) cu cont activ la bet365.com (site interzis) de pe care se pariase masiv după 1 septembrie, Nicolo Napoli, antrenor la CSMS Iaşi, a susţinut că, de fapt, pariase fiul său, care este în Cagliari. Cei de la ONJN au desfiinţat scuza explicând că ei nu au autoritatea de a monitoriza IP-urile unor cetăţeni care pariază din alte ţări. Prins cu cont activ la bwin.com (de asemenea interzis în România), antrenorul Flavius Stoican a afirmat că joacă, de fapt, fratele său la poker online. Marian Pană, de asemenea antrenor, a fost surprins ieşind dintr-o agenţie de pariuri de reporterii ProSport. El a afirmat că nu pariază pe meciuri din România şi că are astfel de activităţi doar când este fără angajament. În cazul său, ProSport a reuşit să vadă biletul de pariuri şi, într-adevăr, nu exista pe el niciun meci din România.


De pe contul de la bet365.com al lui Nicolo Napoli s-au pariat sume masive, de ordinul miilor de euro, după 1 septembrie.
Antrenorul pretinde că pariorul ar fi fiul său, care locuieşte la Cagliari

Acestea sunt însă doar câteva exemple dintr-un ocean. Un oficial al unei echipe de Liga 1 consultat de ProSport ne-a declarat, sub acoperirea anonimatului, că „e un fenomen generalizat şi scăpat de sub control. Nu ştiu dacă sunt cinci jucători în fiecare echipă care să nu parieze. Cel mai grav este că acelora tineri, care vin din urmă, numai la asta le e gândul. Nu văd nicio soluţie pentru a putea stopa fenomenul. Poate că, dacă s-ar da nişte exemple cu nişte pedepse drastice, s-ar mai linişti lucrurile“.

Până acum, FRF nu a pedepsit pe nimeni dintre cei prinşi că au pariat, iar dosarul Gloria Buzău trenează deja de o lună şi jumătate la Comisia de Disciplină.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.