Punem istoria pe podium! Gala ProSport, joi, de la 19:00, LIVE pe Sport.ro şi www.prosport.ro! Toţi medaliaţii olimpici all-time ai României sunt invitaţi

28 nov 2012 5907 afişări Special
Punem istoria pe podium! Gala ProSport, joi, de la 19:00, LIVE pe Sport.ro şi www.prosport.ro! Toţi medaliaţii olimpici all-time ai României sunt invitaţi
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

ProSport îi invită la Gală pe toţi medaliaţii olimpici all-time ai României

Steaua 86 şi Generaţia de aur vor fi răsplătite

15 trofee speciale, realizate de un artist plastic, vor răsplăti Legendele ProSport


Joi, 29 noiembrie, Bucureşti, Calea Victoriei, hotel Radisson, ora 19. Niciodată în România n-a fost la un loc mai mult aur, argint şi bronz. Probabil că nici în rezervele BNR nu mai există atât metal preţios. Pentru prima oară, ProSport încearcă să-i adune la un loc pe absolut toţi medaliaţii olimpici ai ţării noastre, împreună cu vârfurile din alte sporturi, autori ai unor performanţe de top. Peste 300 de români au câştigat, de-a lungul timpului medalii olimpice.

Câţiva nu mai sunt printre noi. Pe ceilalţi am încercat să-i contactăm în ultimele săptămânii şi sunt invitaţi la Gala ProSport. Poate că nu vor reuşi să ajungă toţi - unii sunt departe, alţii sunt greu de găsit -, dar ne-am bucura să fie cât mai mulţi. Pe lângă olimpici, fotbalul va fi reprezentat cel puţin prin Steaua 86 şi Generaţia de Aur, autoare ale unor performanţe similare celor olimpice. Vom avea alături jucători de tenis, baschetbalişti şi alţi sportivi de top, care n-au avut şansa unor medalii olimpice, dar au făcut performanţă. Mi-e şi teamă să dau câteva nume de invitaţi pentru că risc să nu-i amintesc pe toţi. Dar vă garantez că e vorba de cei mai buni şi doar cei mai buni. Îi vom recompensa aşa cum se cuvine, într-un spectacol transmis în direct pe Sport.ro.

15 trofee speciale pentru Legende ProSport

De ce facem asta? În primul rând, pentru că adevăraţii campioni ai României beneficiază de prea puţină atenţie, inclusiv în presa sportivă. Ne asumăm că nu întotdeauna îi promovăm pe cei care merită cu adevărat. Şi, cum în 2012 ProSport a împlinit 15 ani de la prima apariţie, va acorda 15 trofee, realizate special de un artist plastic. Vom dezvălui numele celor premiaţi însă doar la Gala din 29 noiembrie. Acestea sunt ceea ce vom numi de acum încolo Legendele ProSport, un trofeu care nu se va opri la Gala din acest an, ci va fi acordat ulterior de câte ori vom avea ocazia celor care îl merită. Cu siguranţă sunt mai mulţi decât putem premia anul acesta.

Un trofeu va fi acordat de voi

Le mulţumim acum celor care ne justifică existenţa ca ziarişti sportivi şi ne-au produs atâtea bucurii ca iubitori de sport. Ne-au adunat pe stadioane, ne-au strâns în faţa televizorului, ne-au scos în stradă. Iar apoi am avut satisfacţia de a scrie despre ei. A venit momentul să le mulţumim încă o dată pentru asta.

Pentru că de 15 ani ne citiţi zi de zi, unul din trofee vine exclusiv din partea voastră. Pe www.prosport.ro puteţi deja vota sportivul ultimilor 15 ani. La Gala, vom premia vârfurile din toată istoria sportului românesc. Dumneavoastră îl alegeţi pe cel care a marcat cel mai mult "anii ProSport", din 1997 până în 2012. E un top subiectiv, poate chiar nedrept la un moment dat, dar aşa cum întotdeauna am ţinut cont de părerea cititorilor, o facem şi acum.

În fine, pentru că este o Gală de o amploare fără precedent, nu se putea desfăşura fără sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi al câtorva sponsori cărora le mulţumim de pe-acum. Herbalife, Opel şi Romtelecom s-au alătura deja demersului nostru. Ne vedem pe 29 noiembrie. În sală sau la televizor. Şi în ziar, pentru că o ediţie specială a ProSport-ului va marca evenimentul în ziua Galei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.