Smart champion! Campioană mondială şi europeană cu echipa de spadă, Loredana Dinu a inventat o aplicaţie pentru smartphone-uri

2 mai 2013 3869 afişări Special
Smart champion! Campioană mondială şi europeană cu echipa de spadă, Loredana Dinu a inventat o aplicaţie pentru smartphone-uri
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

Loredana Dinu (29 de ani) a inventat o aplicaţie pentru smartphone-uri care te ajută să economiseşti bani. Prima platformă de mobile marketing din România te anunţă ce magazine au reduceri în funcţie de punctul în care te afli.

Spadasina e dublă campioană mondială cu echipa de spadă şi triplă medaliată cu aur la CE.

Aplicaţia sa a fost premiată în cadrul galei ZF Mobilio 2013 la secţiunea Best Use of Mobi Advertising.

Wallet Buzz a strâns 10.000 de utilizatori în şase luni.

Retragerea din sport reprezintă pentru campioni un punct de cotitură. Intră în labirintul căutărilor şi descoperă viaţa.  O viaţă care până în acel moment se limita la antrenamente, concursuri şi câteva ore de relaxare. Pentru mulţi, adaptarea se face anevoios. Dar mai există şi o serie de sportivi care cârmesc spre alte domenii. Şi au succes rapid!

Loredana Dinu, una dintre cele mai valoroase spadasine din România ultimului deceniu, a practicat şahul pe planşă timp de 18 ani. A devenit dublă campioană mondială cu echipa şi triplă campioană europeană. Cum i-a străfulgerat prin minte ideea unei afaceri? „La Izvorani veneau persoane care ne deschideau ochii asupra reconversiei profesionale. Era o problemă care mă frământa neîncetat. Ce voi face după retragere?“, clipeşte vesel spadasina.

Două din trei telefoane sunt smartphone-uri

La finele anului trecut şi-a dat jos masca pentru a zări şi o altă faţă vieţii. Din instinct, din joacă sau de nevoie, absolventa de UNEFS şi Relaţii Publice şi Comunicare a încrucişat spada cu soţul ei, Bogdan. Din duelul ideilor a ieşit o aplicaţie. O aplicaţie pentru smart-phone-uri. Dincolo de investiţie şi de eventualitatea unui profit, Loredana şi-a preparat  prăjitura sufletului ei. „Am făcut un studiu de piaţă şi am realizat că în România două din trei telefoane sunt smart-phone-uri. Ca o comparaţie, în Anglia sunt două din patru! Am mai luat în calcul şi faptul că Loredana e înnebunită după shopping“, explică Bogdan.

Pasiunea scrimerei pentru cumpărături a fost întreţinută încă din copilările şi arhitecta primei platforme de mobile marketing din România a simţit că se coace ceva bun. A amestecat într-un program nevoia de informaţii a posesorului de telefoane de ultimă generaţie cu atracţia potenţialilor clienţi pentru reduceri, valorificându-şi inventivitatea caracteristică unui campion din sportul lui Pierre de Coubertin.

Ce cârlige te agaţă

„Numele Wallet Buzz derivă din imaginea portofelului care te tot bâzâie pentru a te atenţiona. Am mers pe ideea că fiecare dintre noi pleacă din casă cu telefonul, portofelul şi cheile. Am început în toamnă şi prognozăm ca profitul să survină peste mai puţin de 2 ani“, continuă familia Dinu. Bun-bun şi ce face această aplicaţie?, ne întrebăm. Dacă ţi-ai descărcat Wallet Buzz pe Android sau IOS, înseamnă că vei fi conectat la o paletă largă de promoţii pe care comercianţii incluşi în aplicaţie le oferă. Nimeni nu vinde gheaţă la eschimoşi, totul e făcut pentru a satisface anumite nevoi. Există şase categorii (restaurante/baruri, health&beauty, fashion, electronics&retail, auto, financial&business) animate de magazinele care-şi pun pe taraba gadgetului cele mai interesante oferte. „Cele mai accesate sunt restaurant/baruri, fashion şi health and beauty. Am ajuns să avem 10.000 de utilizatori. Ca o comparaţie, în perioada activităţii de performanţă făceam cam 5 ore de antrenamente pe zi. Acum, lucrez opt ore, dar e o adevărată provocare“, continuă Loredana.

De la un pahar cu vin la măşti de înfrumuseţare

Exemplificând, dacă frunzăreşti paginile smartphone-ului în momentul în care aştepţi autobuzul pe B-dul Mihail Kogălniceanu din Capitală, vei afla ce restaurant îţi oferă un pahar de vin în plus, ce salon de înfrumuseţare pune la bătaie vouchere de 20%, ce sală de forţă vine cu un abonament convenabil sau ce magazin taie preţurile la noua sau vechea colecţie. Toate pe o rază de 3 km!

Iar un barometru care arată că aplicaţia s-a dovedit de real succes îl constituie trofeul primit luna trecută, la gala organizată de Ziarul Financiar, „ZF Mobilio 2013“, în care au fost  premiaţi dezvoltatorii de aplicaţii mobile şi mobisite-uri. Loredana şi Bogdan au câştigat la categoria Best Use of Mobi Advertising, iar premiul le-a dat un nou imbold. „Le-am prezentat şi fostelor mele colege din lotul de spadă şi le-a plăcut ideea. Sesizez tot felul de similitudini cu cariera sportivă. Vreau să urc tot timpul şi să-mi îmbunătăţesc platforma“, conchide Loredana. O campioană care s-a redescoperit pe sine, o tipă care a transformat o idee bună, într‑o aplicaţie de ajutor în anumite momente ale vieţii cotidiene. O sportivă care are şansa de a transforma o idee bună într-un business de succes.

10.000 de utilizatori are aplicaţia Loredanei Dinu, Wallet Buzz. Aplicaţia se poate descărca gratuit de pe Google Play şi App Store.

Loredana şi soţul său, Bogdan, au sărbătorit 1 mai prin muncă, încercând să atragă cât mai mulţi comercianţi.


"Fac un bebe şi visez la JO"

Ce crede Loredana despre schimbările din fruntea FRS şi de la lotul de spadă.

Loredana, de ce te-ai retras?

Am luat această decizie într-un moment în care eram în formă, dar am hotărât că trebuie să pun viaţa personală pe primul plan. Vreau să fac un bebe, poate doi şi pe urmă să revin planşă. Visez să particip la Jocurile Olimpice de la Rio. Ca şi la Londra, în program va fi şi concursul de spadă pe echipe.

În acelaşi timp s-au retras şi Simona Gherman şi Anca Măroiu. A rămas doar Ana Brânză din echipa calificată la JO…

Cariera sportivelor e condiţionată în general şi de momentul în care vor să devină mămici. Ana a fost într-o formă foarte bună la individual la competiţiile din acest an, iar fetele care formează acum echipa trebuie să profite de şansa care li s-a dat. Pot progresa foarte mult alături de Ana şi de colectivul tehnic.

"Cova e un tip dedicat carierei"

Colectiv care s-a schimbat. Octavian Zidaru e noul antrenor al lotului feminin de spadă…cum l-ai caracteriza?

Domnul Zidaru a venit cu o energie foarte bună, e tipul antrenorului care-ţi transmite o motivaţie suplimentară pe care o simţi până pe planşă. Lucrează foarte mult la psihicul sportivelor şi are darul de a te face să capeţi şi mai multă încredere în forţele tale. Cred că toate fetele sunt foarte concentrate şi se vor exprima la un nivel înalt anul acesta, mai ales că în 2013 sunt foarte apropiate Europenele (n.r. iunie) de Mondiale (n.r. - august).

Schimbări au fost şi în fruntea forului de scrimă, iar Mihai Covaliu e noul şef. Cum anticipezi că va conduce?

Ţinând cont de faptul că a avut rezultate importante atât ca sportiv, cât şi ca antrenor, sunt sigură că va reuşi să aducă plusuri şi din această postură. E un oficial tânăr, cu o mare capacitate de muncă, e tipul campionului ambiţios, care posedă toate informaţiile care ar conduce la un progres al scrimei din România. Cova e un tip dedicat carierei.

Lotul feminin de spadă e condus de antrenorii Octavian Zidaru şi George Epurescu.

În precedentul ciclu olimpic, trioul Podeanu – Milan – Epurescu s-a aflat în fruntea echipei.

Peste 1.000 de scrimeri sunt legitimaţi în România.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.