Reacţia lui Mircea Sandu după ce DNA a descins la sediul FRF, pentru a ancheta primele încasate după câştigarea procesului cu Loteria. "E aceeaşi situaţie cu cea din 2016. Diferenţa e că în 2011 Comitetul Executiv era legal, pe când în 2016 – nu"

15 mar 2018 1486 afişări Special
Reacţia lui Mircea Sandu după ce DNA a descins la sediul FRF, pentru a ancheta primele încasate după câştigarea procesului cu Loteria. "E aceeaşi situaţie cu cea din 2016. Diferenţa e că în 2011 Comitetul Executiv era legal, pe când în 2016 – nu"

Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, a sunat la ProSport pentru a-şi preciza punctul de vedere în privinţa anchetei demarate de DNA în dosarul primelor acordate după câştigarea procesului cu Loteria, din 2011.

Subiectul anchetei DNA a fost dezvăluit în exclusivitate de ProSport miercuri seară: procurorii s-au activat în urma plângerii penale depuse acum 4 ani (octombrie 2014) de Răzvan Burleanu în privinţa comisioanelor încasate în 2011 de diverse persoane, între care preşedintele de atunci al FRF, după ce, în 2010, FRF a câştigat 91 de milioane de lei, în instanţă, de la Loterie.

Printre alţii, Mircea Sandu şi-a acordat o primă de 4,2 milioane de lei, dar sume exorbitante au fost direcţionate şi către alte persoane – cum ar fi membrii Comitetului Executiv. În total, s-au dat prime de aproape 2 milioane de euro din banii încasaţi de la Loterie.

Mircea Sandu afirmă acum că nu există nicio ilegalitate şi că primele hotărâte în martie 2011 de Comitetul Executiv ar fi mai acoperite de acte decât cele pe care acelaşi for le-a dictat în vara lui 2016, pentru calificarea echipei la Europene. Motivul: în 2011, Comitetul Executiv era legal, recunoscut de instanţe şi de statul român, pe când cel din 2016 funcţiona (şi funcţionează) ilegal, respins în instanţele de judecată şi neînregistrat în arhivele statului român.

„Dacă punem în oglindă, mi se pare că primele aprobate în 2011 sunt mai bine înregimentate decât cele luate pe rezultatele jucătorilor. Adică, la calificări, luam prime şi noi, sigur, pentru că ne aduceam contribuţia în plan organizatoric, dar meritele sunt mai ales ale fotbaliştilor. Acum doi ani, federaţia a dat prime membrilor Comitetului Executiv, administratorilor, preşedintelui şi aşa mai departe. Este identică problema cu cea de la premierea pentru câştigarea procesului cu Loteria. Erau bani care intrau în federaţie, deci proprietatea federaţiei. Comitetul Executiv a considerat că munca depusă trebuie răsplătită şi se poate acorda o premiere. E aceeaşi situaţie. Nu e diferită! Banii federaţiei – primă de calificare la turneul final. Şi banii federaţiei – primă pentru munca depusă şi lupta câştigată în instanţe“, a precizat Mircea Sandu pentru ProSport.

Burleanu a reclamat situaţia din 2011 la DNA în toamna lui 2014. S-a constituit atunci un dosar penal despre care nu s-a mai ştiut nimic 4 ani. Miercuri, 14 martie 2018, cu o lună şi 4 zile înaintea alegerilor pentru şefia FRF, unde se înfruntă Burleanu, Lupescu şi Puşcaş, dosarul a reapărut în prim-plan.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.