Prima declaraţie a lui Copos de la declanşarea scandalului de plagiat: "Am fost calomniat brutal. Voi cere un raport autorizat" Omul de afaceri se poate întoarce după gratii dacă este dovedit furtul intelectual

10 apr 2015 2750 afişări Special
Prima declaraţie a lui Copos de la declanşarea scandalului de plagiat: "Am fost calomniat brutal. Voi cere un raport autorizat" Omul de afaceri se poate întoarce după gratii dacă este dovedit furtul intelectual

George Copos s-a prezentat vineri dimineaţă la Tribunalul Bucureşti, omul de afaceri având un nou termen în dosarul "Loteria 2". Copos este judecate pentru manipularea pieţei de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri şi folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea de beneficii personale.

George Copos a comentat acuzaţiile de plagiat, fostul patron al Rapidului fiind eliberat şi datorită unor lucrări publicate în domeniul istoric.

"În ultimele zile am fost calomniat brutal. Brutal poate fără să vreţi voi. Astăzi voi avea un raport de plagiat de la o firmă autorizată. Am tot respectul pentru domnul Parfene care a lucrat, şi toată consideraţia pentru lucrarea lui. Însă o carte care nu a fost publicată nu poate fi plagiată. Eu îmi asum toate lucrările scrise. Probabil mă voi adresa şi instanţelor de judecată, pentru că au fost foarte mulţi acoperiţi. Dacă raportul la toate cele cinci cărţi este unul corect, înseamnă că voi m-aţi calomniat", a declarat George Copos conform Digi24.

Adrian Cioroianu, decanul Facultăţii de Istorie, afirmă că lucrarea prezentată de George Copos este una extrem de aplicată pentru un profan şi avertizează că omul de afaceri se poate întoarce după gratii dacă este dovedit furtul intelectual.

"E şi o jumătate plină a paharului. Niciunde în lume nu s-a discutat atât de mult pe canalele de sport despre o carte de istorie. E o situaţie destul de neplăcută pentru că e implicat un fost student al Facultăţii de Istorie şi un fost profesor foarte respectat.

Ieri am avut o întâlnire cu domnul Parfene şi mi-a spus că pregăteşte un material în care va arăta similitudinile. Rămâne aspectul neplăcut că un subiect de nişă, destul de special, a devenit o temă de discuţie legată de eliberarea domnului Copos. Se nasc o serie de întrebări, dar poate că ne vom lumina atunci când vom vedea cele două texte în paralel. Dacă domnul Parfene face plângere penală, domnul Copos ar putea să facă şi un plus de pedeapsă dacă se dovedeşte plagiatul. Dar dacă se dovedeşte că nu a fost plagiat, evident că domnul Copos are libertatea să ia măsuri",
a declarat Adrian Cioroianu pentru Sport.ro.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.