Preşedintele Comitetului Olimpic European, un apropiat al lui Morariu, arestat la Rio pentru că vindea bilete! EXCLUSIV "A fost de multe ori în România la invitaţia lui Morariu. Aşa a ajuns să-l cunoască pe Alin Petrache"

17 aug 2016 2257 afişări Comentează şi tu Special
Preşedintele Comitetului Olimpic European, un apropiat al lui Morariu, arestat la Rio pentru că vindea bilete! EXCLUSIV "A fost de multe ori în România la invitaţia lui Morariu. Aşa a ajuns să-l cunoască pe Alin Petrache"
  • Irlandezul Patrick Hickey, preşedintele Comitetului Olimpic European a fost arestat la Rio De Janeiro pentru că vindea ilegal bilete de intrare la competiţiile de la Jocurile Olimpice.

În vârstă de 71 de ani, Patrick Hickey este suspectat că a vândut la suprapreţ bilete la competiţiile ce se dispută la Rio de Janeiro, iar arestarea sa vine la doar câteva zile distanţă după ce un alt individ a fost reţinut pentru că încerca să vând ilegal 800 de tichete de intrare.

O personalitate din sportul românesc, sub protecţia anonimatului, a dezvăluit pentru ProSport că oficialul irlandez este un apropiat al fostului preşedinte al COSR, actual membru CIO, Octavian Morariu: "A fost susţinut de el în Biroul Executiv de la Comitetul Olimpic European şi Comitetul Internaţional Olimpic. Este foarte bun prieten cu Octavian Morariu". Interesant este că Patrick Hickey a venit de mai multe ori în România, o dată chiar cu fostul preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional, Jaques Rogge. Vorbeşte pentru ProSport un alt om important din sportul românesc, apropiat al lui Morariu, Dobrescu şi Petrache. "Irlandezul se simţea foarte bine în România, avea tot ce-şi dorea. Când Morariu şi-a dat seama că ţinteşte lucruri înalte, un loc la CIO, i l-a prezentat lui Hickey pe Alin Petrache. Aşa a ajuns şi Petrache să fie foarte bun prieten cu acest domn".


Morariu, primul de la stânga la dreapta (rândul din faţă), la un seminar al Comitetului Olimpic Internaţional, alături de toţi greii din forul olimpic. Hickey, omul cu prea multe bilete în buzunare, primul de la dreapta, pe rândul din spate

Poliţia braziliană susţine că Patrick Hickey, care este şi preşedintele Comitetului Olimpic Irlandez a încercat să fugă de oamenii legii în momentul în care aceştia au vrut să-l reţină. Hickey a împins pe sub uşă acreditarea pentru Jocurile Olimpice şi a sărit în balconul camerei de hotel vecine, acolo unde stătea de ceva vreme fiul său.

După arestare, irlandezul a acuzat probleme de sănătate şi a avut nevoie de asistenţă medicală.

Presa din Brazilia susţine că arestarea lui Hickey are legătură cu un alt scandal de la această ediţie a Jocurilor Olimpice, când un alt irlandez, James Mallon, directorul THG Sports, a fost reţinut chiar în ziua deschiderii competiţiei, pentru că a revândut ilegal bilete. Hickey, un fost judoka, este preşedinte de onoare pe viaţă al federaţiei de judo din ţara sa. El este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Comitetelor Naţionale Olimpice.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.