Noi detalii în cazul lui Emiliano Sala: "Timpul presează, e important să facem asta!". Se pregăteşte scoaterea epavei din Canalul Mânecii

5 feb 2019 5967 afişări Special
Noi detalii în cazul lui Emiliano Sala: "Timpul presează, e important să facem asta!". Se pregăteşte scoaterea epavei din Canalul Mânecii

Echipa angajată de familia lui Emiliano Sala pentru a continua căutările pentru atacantul argentinian şi pilotul care îl transporta de la Nantes la Cardiff a găsit, în cele din urmă, avionul privat şi un corp în interiorul său.

Anchetatorii britanici au declarat că în scurt timp va începe o ”operaţiune submarină” pe epava respectivă: "În acest moment este în curs de desfăşurare o operaţiune pentru a aduna elemente. O operaţiune submarină va fi efectuată în următoarele două zile", a spus purtătorul de cuvnt al AAIB (Biroul de anchetă britanic pentru accidente aeriene).

David Mearns, şeful de la Blue Water Recoveries, compania angajată de familia lui Sala pentru a continua căutările atacantului argentinian a lămurit situaţia cu privire la epava descoperită de echipa sa: "Timpul presează când este vorba de un corp, este deci obligatoriu ca ei să se ocupe de recuperarea avionului şi a corpului. Trebuie văzut cum poate fi ridicat avionul fără a deplasa corpul şi să ne asigurăm că va fi recuperat tot", a spus Mearns.

Conducătorul operaţiunii a precizat că operaţiuea nu este imposibilă din punct de vedere tehnic: ”Adâncimea apei nu este cu adevărat o problemă, iar cu nava potrivită se poate face faţă condiţiilor meteo (...) Sincer, este o chestiune de voinţă", a mai punctat acesta.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.