Tatăl lui Gică Popescu a murit în urma unui infarct. Familia fostului internaţional face apel la decenţă

13 mai 2014 7778 afişări Special
Tatăl lui Gică Popescu a murit în urma unui infarct. Familia fostului internaţional face apel la decenţă

UPDATE Luminiţa şi Gică Popescu au transmis, marţi, un scurt comunicat agenţiei MEDIAFAX, în care cer reprezentanţilor mass-media "să dea dovadă de înţelegere" şi să le acorde "liniştea şi decenţa cuvenite", după decesul lui Constantin Popescu, tatăl fostului fotbalist.

"După cum aţi aflat, familia noastră trece, din nou, printr-un moment extrem de greu. Sperăm că şi de această dată reprezentanţii mass-media să dea dovadă de înţelegere în ceea ce ne priveşte şi să ne acorde liniştea şi decenţa cuvenite acestei situaţii. Vă mulţumim pentru înţelegere, Luminiţa şi Gică Popescu", se arată în comunicat.


UPDATE: Gică Popescu ar putea obţine o permisie pentru a participa la înmormântarea tatălui său, după ce va depune la Penitenciarul Rahova o cerere în acest sens, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii de detenţie.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, Administraţia Naţională a Penitenciarelor este obligată să-i aducă la cunoştinţă lui Gică Popescu faptul că tatăl său a încetat din viaţă.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Rahova, Gică Popescu va putea înainta o cerere pentru permisie, la care să ataşeze certificatul de deces al tatălui său.

Cererea ar urma să fie analizată de comisia de individualizare a pedepselor, care va stabili dacă Gică Popescu va putea părăsi temporar penitenciarul în care se află încarcerat, astfel încât să fie prezent la înmormântarea tatălui său.

Surse din Penitenciarul Rahova au declarat pentru MEDIAFAX că Gică Popescu nu a depus deocamdată o astfel de cerere.

Potrivit articolului 68 din Legea 254/2013, persoanele condamnate sunt informate de către administraţia penitenciarului cu privire la decesul unei rude apropiate, în cel mai scurt timp de la luarea la cunoştinţă despre evenimentul produs.

Permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

"Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar", potrivit Legii 254.


Tatăl lui Gică Popescu a murit în urma unui infarct. Tatăl lui Gică Popescu avea 71 de ani şi locuia la Calafat.

"Încă de aseară tatăl lui Gică Popescu se simţea un pic mai rău. De pe la ora 23.00, am ţinut legătura cu soţia dânsului, doamna Lenuţa, care a stat alături de el şi, din păcate, la ora 01.30 a decedat. El va fi înmormântat joi, în cimitirul central din Calafat", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX primarul oraşului Calafat, Mircea Guţă.

Gică Popescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în dosarul transferurilor de jucători.

Constantin Popescu spunea, în 6 martie, la două zile de la condamnarea fiului său, că nu şi-a imaginat niciodată că acesta va ajunge să fie închis.

"Niciodată în viaţa mea nu mi-am imaginat că fiul meu va fi închis. Îmi aduc aminte că eu i-am spus lui Gică, atunci când a plecat la 17 ani de la Calafat să joace la Craiova, să aibă grijă ce face în viaţă că nu vreau să mă facă de râs. Să ştiţi că băiatul meu nu m-a făcut niciodată de râs, nici măcar acum când a ajuns la închisoare", spunea Constantin Popescu.

El mai afirma că fiul său va mai putea face multe în fotbal după ce va fi eliberat.

"Poate să mai facă multe în fotbal, după ce iese. Tot în fotbal îi va fi locul, are Şcoala de Fotbal la Craiova", mai spunea Costică Popescu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.