FOTO - Suporterii timişoreni au comemorat eroii Revoluţiei din 1989

17 dec 2013 1092 afişări Special
FOTO - Suporterii timişoreni au comemorat eroii Revoluţiei din 1989
GALERIE (17 de imagini) VEZI GALERIA

„Cine uită e complice” – acesta este motto-ul marşului anual organizat de Druckeria în 17 decembrie. Suporterii lui Poli Timişoara i-au omagiat şi în această seară pe cei care şi-au dat viaţa în urmă cu 24 de ani, când la Timişoara a izbucnit revolta poporului român împotriva comuniştilor.

Nu doar fanii lui Poli au participat la marş, acestora alăturându-se şi alţi locuitori ai Timişoarei.

Traseul celor circa 400 de oameni a avut ca punct de start Piaţa Maria şi s-a încheiat în Cimitirul Eroilor, acolo unde manifestanţii au depus coroane de flori şi au aprins lumânări în memoria celor căzuţi la Revoluţie. S-au aprins lumânări şi la Catedrală, iar în piaţa Operei participanţii la marş au rostit Tatăl Nostru.

S-a scandat „Libertate”, „Păcat de sângele vărsat”, „Mai bine mort decât comunist” sau „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat”.

Numărul participanţilor la acest eveniment a fost în scădere în ultimii ani, dar este important faptul că tinerii sunt recunoscători celor care au ieşit în stradă pentru libertatea lor în 1989. Ei încearcă să înţeleagă prin ce au trecut părinţii, unchii sau bunicii lor parcurgând acelaşi traseu în urmă cu 24 de ani şi totodată să îşi exprime nemulţumirea pentru faptul că vinovaţii nu au plătit nici acum pentru crimele comise în decembrie ’89.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.