FOTO A fost descoperită epava avionului lui Emiliano Sala. Anunțul șocant al presei din străinătate: „E un corp vizibil în imaginile subacvatice”. Anunțul oficial și filmul incidentului care a șocat întreaga planetă

FOTO A fost descoperită epava avionului lui Emiliano Sala. Anunțul șocant al presei din străinătate:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Luni, 4 februarie, echipele de căutări au dat publicității o poză cu aeronava, scufundată în mare, unde s-ar vedea un corp.
  • Duminică seară, pe 3 februarie, a fost găsit epava avionului în care s-au aflat Emiliano Sala și David Ibbotson. Aeronava a fost găsită pe fundul Canalului Mânecii, la aproape două săptămâni de la incident. Autoritățile consideră că cei doi aveau șanse infime să scape cu viață.
  • Pe 30 ianuarie, autoritățile au recunoscut că luni, 28 ianuarie, au descoperit rămășițe ale epavei avionului cu care călătorea Sala spre Cardiff. 
  • În seara zilei de 21.01, avionul privat de tip Piper Malibu, care plecase din Nantes cu destinația Cardiff, a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii. La bord se aflau piltoul David Ibbotson și atacantul Emiliano Sala. Joi după-amiază, autoritățile au anunțat că vor sista operațiunea de căutare, după ce nu a fost găsită nicio urmă.
  • Familia lui Sala a achitat 150.000 de euro unei firme private pentru a relua căutările în Canalul Mânecii.

UPDATE 04.02, ora 13:52 Presa internațională a publicat o poză făcută din submarinul care a găsit aeronava, pe fundul Canalului Mânecii, în care se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson. În imaginea publicată s-ar vedea corpul unei persoane, conform Sky Sports care citează ITV.com.

Corp vizibil în imaginile subacvatice în aeronava în care se aflau Emiliano Sala și pilotul Dave Ibbotson„, este declarația dată de echipa de căutare.


UPDATE 04.02, ora 10:30 Tatăl fotbalistului, Horacio Sala, aflat acasă, în Argentina, a fost anunțat de ultima descoperire, iar vestea l-a bulversat total. „Nu îmi vine să cred. Este un vis, un coșmar. Sunt disperat și deznădăjduit”, a declarat acesta pentru Cronica TV.

„Am vorbit cu echipajele de căutare zilnic, dar dacă nu am WhatsApp este mai greu pentru ei să dea de mine. Ultima dată mi-au spus doar că au trecut zile întregi și că nu există nicio veste despre Emiliano sau despre avionul în care se afla”, a încheiat Horatio Sala.


UPDATE 04.02, ora 08:21 Din păcate, cel mai „negru” scenariu a fost confirmat. Avionul în care se afla Sala este pe fundul mării: „Epava avionului în care se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson a fost găsită. A fost localizată în dimineața zilei de duminică, de către echipajul meu de pe FPV Movren. Așa cum am stabilit cu AAIB (Air Accidents Investigation Branch), nava GEO Ocean III a fost mutată în această poziție pentru a identifica avionul, după care au demarat investigațiile.

Familiile celor doi au fost anunțate de către AAIB, iar AAIB va da un comunicat în cursul zilei de luni (n.r. azi). Este cel mai bun rezultat la care speram pentru familii, însă în această seară le-am dat o veste devastatoare. Din respect pentru familii, nu voi spune mai multe despre ce s-a întâmplat. Tot ce voi spune despre epavă este că o mare parte a ei se află pe fundul mării”, a declarat David Mearns, pentru Sky Sports.


UPDATE 03.02, ora 23:30 Epava a fost descoperită. Au fost găsite mai multe bucăți din epava avionului care-l transporta pe Emiliano Sala deasupra canalului Mânecii, anunțul fiind făcut de familia argentinianului, anunță Sky Sports. Echipajul unei bărci din echipa de căutare a aeronavei a descoperit rămășitele de pe fundul Canalul Mânecii duminică, potrivit lui David Mearns, un explorator marin care lucra alături de Filiala de Investigare a Accidentelor de Aviație, responsabilă de operațiune. Conform celor aflați la fața locului, șansele ca Sala și Ibbotson să fie în viață sunt infime. Nu există informații cu privire la corpurile celor doi. Cel puțin nu la această oră.


UPDATE 03.02, ora 11:10 SkySports scrie că azi (n.r. – duminică, 3 februarie) va avea loc o nouă căutare privată a avionului dispărut, la bordul căruia se aflau Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson. Cel care va conduce operațiunea este David Mearns, care a și făcut anunțul noii căutari.

Căutarile vor fi făcute cu un vas al Ministerului Apărării și se vor acoperi aproximativ 25 de mile nautice în încercarea de a găsi rămășițe ale aeronavei.


UPDATE 30.01, ora 16:20 Bucăți din două scaune ale epavei avionului cu care Emiliano Sala călătorea spre Cardiff au fost aduse la mal de mare și au fost descoperite pe o plajă din Surtainville, din Peninsula Cotentin, Franța. 

Air Accidents Investigation Branch a luat legătura deja cu autoritățile franceze, iar totul a fost confirmat. Două perne, care probabil că provin din avionul cu care atacantul călătorea spre noua sa echipă au fost descoprite pe plaja din Normandia. 

Miercuri, 30 ianuarie, Air Accidents Investigation Branch a anunțat public: „În dimineața zilei de luni, 28 ianuarie, am fost informați de Bureau d’Enquetes et d’Analyses, instituția franceză care se ocupă de investigarea accidentului, că o pernă a scaunului avionului a fost descoprită pe plajă, lângă Surtainville, în Peninsula Cotentin.

O a doua pernă a fost găsită în aceeași zonă, tot în ziua respectivă, dar ore mai târziu. La o primă analiză am concluzionat că cele două perne fac parte din avionul dispărut”.


UPDATE 30.01, ora 13:30: Înaintea partidei dintre Nantes și St. Etienne, din această seară, oficialii gazdelor au luat hotărârea de a prezenta pe tabela de marcaj imagini și filmulețe cu Emiliano Sala. De asemenea, jucătorii lui Nantes vor purta banderole verzi și nu negre, așa cum se procedează în situații de acest gen. Ei speră ca atacantul să mai fie găsit în viață.

 


UPDATE 28.01, ora 22:00 | Pe fundul mării. După ce familia lui Emiliano Sala a angajat o firmă privată pentru a continua căutările din Canalul Mânecii, Daily Mail anunță că firma respectivă va folosi un echipament de ultimă generație. Concret, o serie de roboți vor fi amplasați pe fundul Canalului, pentru a căuta orice rămășiță a avionului sau orice semn care ar putea reprezenta o pistă în această operațiune.


UPDATE 28.01, ora 10:00 | Respect. Apar noi informații despre donațiile fotbaliștilor pentru operațiunea privată de căutare a avionului în care se afla Emiliano Sala care a strâns peste 300.000 de euro. Cea mai mare sumă a venit de la Kylian Mbappe, 30.000 de euro, urmat de Adrien Rabiot, cu 25.000 de euro.

Ciprian Tătărușanu, portarul care i-a fost coleg lui Sala la Nantes până în urmă cu câteva zile, a contribuit cu 50 de euro, iar suma totală strânsă se ridică la aproximativ 300.000 de euro.


UPDATE 27.01, ora 18:00 | Cardiff nu va mai plăti suma record de 17 de milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala! Publicația The Telegraph anunță că formația din Premier League s-a folosit de clauzele prevăzute de contract pentru a anula transferul. Nantes ar fi trebuit să primească, în primă fază, suma de șase milioane de euro. Cardiff se apără spunând că nu s-a implicat în niciun moment în aranjarea zborului pentru Emiliano Sala. Avionul privat și pilotul David Ibbotson nu au fost angajați de club, astfel că reprezentanții galezilor vor să-și păstreze banii.

Președintele lui Nantes, Waldemar Kita, a spus că pentru moment nu va discuta despre suma de transfer: „Nu e momentul să vorbim despre bani. Traversăm o perioadă extrem de complicată și suntem marcați de cele întâmplate. Vom vedea pe viitor cum vom proceda.”


UPDATE 27.01, ora 11:00 | Fondurile strânse din donații au depășit, duminică dimineață, suma de 300.000 de euro, anunță presa franceză. Potrivit Le Figaro, cea mai mare sumă, de 30.100 de euro, a fost făcută în numele lui Kylian Mbappe. De asemenea, sindicatul fotbaliștilor din Franța a transmis câte un sms tuturor jucătorilor profesioniști, mesajul fiind ca fiecare să doneze.

Până acum, aproape 3.700 de persoane au donat pentru ca operațiunea de salvare să poată continua.


UPDATE 26.01, ora 16:42 | Căutările vor fi reluate! Familia lui Emiliano Sala a strâns 150.000 de euro și a angajat o echipă care să-i caute pe cei doi, informează L’Equipe. Suma ar fi fost strâns din donații ale oamenilor din spațiul public. Conform zvonurilor, Adrien Rabiot, de la PSG, a donat 25.000 de euro pentru reluarea căutărilor. Pe lista donatorilor s-ar mai afla Demarai Gray, de la Leicester, Ilkay Gundogan, Corentin Tolisso și antrenorul lui Nantes, Vahid Halihodzic.


UPDATE 24.01, ora 17:24 | Căutarea celor doi a încetat! Poliția din Guernsey a emis un comunicat de presă prin care anunță că vor fi încetate căutările din Canalul Mânecii, după ce nu a fost găsită nicio urmă a lui Emiliano Sala și a pilotului din aeronava care a dispărut luni seară de pe radare: „În ciuda eforturilor noastre, a echipelor din Marea Britanie și Franța, care au acoperit o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați, nu a fost găsită nicio urmă a avionului, a pilotului (n.r David Ibbotson) sau a pasagerului (n.r Emiliano Sala).

Operațiunea s-a desfășurat fără încetare, iar cele trei avioane și cinci elicopetere pe care le-am avut la dispoziție au survolat timp de 80 de ore deasupra zonei. Două bărci de salvare au fost folosite și desigur am beneficiat și de asistența a numeroase bărci de pescari.

Am revizuit toate informațiile pe care le-am adunat și am luat această decizie foarte grea, de a înceta operațiunea de căutare. Șansele ca cei doi să fie în viață sunt extrem de mici.

Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile celor doi, care trec printr-o perioadă extrem de dificilă.

A fost o operațiunea extrem de dificilă, coordonată de la baza din Guernsey. Dorim să le mulțumim celor care s-au implicat în această operațiune de căutare.

Ultimul avion care a căutat semne lăsate de cei doi a aterizat în urmă cu puțin timp la bază. Cazul rămâne deschis și vom continua să cercetăm zona în timpul programului obișnuit. Căutarea va continua pentru totdeauna.”


UPDATE 24.01, ora 17:00 | Pilotul care a survolat deasupra canalului pe toată durata căutărilor, Mike Tidd, a anunțat că toată zona a fost verificată și nu există absolut nicio șansă ca cineva să se afle, în viață, în perimetrul respectiv. Aceasta este a treia zi în care avionul este căutat de autorități. „Zona a fost bine acoperită, nu există absolut nicio șansă de a găsi pe cineva în viață acum, singurul lucru pe care am putea să-l facem ar fi să stabilim punctul în care a intrat avionul”, a spus Mike Tidd. Pilotul a spus de asemenea că e posibil ca cei doi să nu mai fie căutați și mâine, dacă astăzi nu va apărea nicio urmă.


UPDATE: Poliția a reluat căutarile! Fotbalistul de 28 de ani, recent transferat de la Nantes la Cardiff City, și pilotul aeronavei de mici dimensiuni care călătorea între Franța și Marea Britanie sunt presupuși ca fiind morți. De luni, autoritățile din cele două țări nu au nicio veste și spun că nu au găsit nicio urmă a avionului.


UPDATE: Poliția a anunțat încetarea căutărilor: „După o căutare intensă folosind multe aeronave și o barcă de salvare în ultimele nouă ore, nu am găsit nici o urmă a avionului dispărut. Lumina se duce așa că vom suspenda căutările. O decizie în legătură cu continuarea lor va fi luată mâine dimineață, devreme. Nu vor mai exista informații noi în această seară”, scrie contul de twitter al poliției de pe insula din Canalul Mânecii.

Imediat, familia a reacționat într-o conferință de presă susținută în Argentina: „E esențial să continue și să folosească toate mijloacele disponibile pentru a afla ce s-a întâmplat”, e mesajul rudelor lui Emiliano Sala.


UPDATE: Anunț trist făcut de omul care coordonează căutările din Canalul Mânecii: „Din păcate, nu cred că mai sunt șanse să-l găsim în viață. Personal, nu cred că există vreo speranță. În această periodă a anului, condițiile meteo sunt groaznice dacă ajungi în apă. Chiar și cel mai bine pregătit fizic om din lume nu ar rezista mai mult de câteva ore în apă”, a declarat John Fitzgerald, omul care coordonează căutările, potrivit BBC.


Știrea inițială:

Teoriile poliției din Guernsey, care au fost publicate și pe pagina de Twitter, sunt:

  • avionul a aterizat în altă parte

  • avionul a aterizat pe apă, iar Sala și pilotul au fost preluați de un vas care trecea prin zonă

  • avionul a aterizat pe apă, iar Sala și pilotul au scăpat cu ajutorul unei bărci de salvare care se afla la bord

  • avionul s-a dezintegrat la contactul cu apa, iar cei doi aflați la bord s-au înecat în mare

Am prioritizat căutările în zonă în scenariul în care cei doi s-au salvat cu ajutorul unei bărci pneumatice„, se mai arată în postarea de pe site-ul de socializare.

Avionul de mici dimensiuni, la bordul căruia se afla fotbalistul Emiliano Sala, a dispărut luni seara, 21 ianuarie

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, 19 ianuarie, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu același aparat pentru a-și lua la revedere de la foștii lui colegi, între care se numără și portarul Ciprian Tătărușanu.

Piper Malibu este un monomotor care poate transporta șase persoane, pilotul și cinci pasageri. Presa internațională a scris că în avionul dispărut se aflau Sala, pilotul și încă o persoană, însă L’Equipe a menționat că numai Sala și pilotul erau la bord.

Autoritățile din Insula Guernsey au anunțat, marți, 22 ianuarie, că două ambarcațiuni și cinci aparate de zbor au cercetat o suprafață de o mie de mile pătrate în apele Canalului Mânecii, fără a da de urma avionului dispărut.

Avionul a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19.15, cu direcția Cardiff, zburând la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depășit Insula Guernsey, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariția aparatului, la 15 mile nord de Guernsey, a fost la 20.23. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg și unul britanic, au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 și continuă.

 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…