EXCLUSIV | Revin fotbaliştii în FRF odată cu Lupescu? "Chivu la internaţional, Panduru director tehnic. Puşcaş la competiţii, Marica la marketing, că a făcut şi cursuri în Elveţia şi Spania. Balaj, Prunea, Goian…"

11 feb 2018 15077 afişări Special
EXCLUSIV | Revin fotbaliştii în FRF odată cu Lupescu? "Chivu la internaţional, Panduru director tehnic. Puşcaş la competiţii, Marica la marketing, că a făcut şi cursuri în Elveţia şi Spania. Balaj, Prunea, Goian…"
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Ionuţ Lupescu ar trebui, în cel mai scurt timp, să-şi facă o colaboratori redutabili, competenţi, cu putere de muncă şi imagine bună, alături de care să intre în alegerile pentru şefia FRF, din 18 aprilie, spune Mircea Sandu, fostul preşedinte al federaţiei. Acesta a şi enumerat, pentru ProSport, câţiva oameni despre care ştie sigur că ar fi dispuşi să se înhame la redresarea situaţiei din acest moment: „Băieţii ăştia care sunt acum au mari probleme. Ei mă atacă pe mine, dar au mari probleme în plan juridic, financiar... Mari! Să nu mai spun că ne-a bătut Cipru la juniori! Ce să mai spui? La revedere!“.

Mircea Sandu: „În mod normal, Ionuţ ar trebui să câştige. Adeziunile pentru politruci se vor transforma în vot pentru o persoană foarte importantă“

Mircea Sandu spune că, dacă Lupescu va avea nevoie vreodată de ajutorul său, i-l va acorda dezinteresat şi benevol. FOTO: Mediafax

Mircea Sandu a aflat de la ProSport de înscrierea lui Lupescu în cursa pentru preşedinţia federaţiei: „Mă bucur din tot sufletul că unul din marii fotbalişti ai României s-a decis să participe la o competiţie pe care, în mod normal, ar trebui s-o câştige. Spun în mod normal pentru că oamenii care votează probabil că îşi revizuiesc acum adeziunile, care se vor transforma în vot pentru Ionuţ Lupescu. Adeziunile pentru politruci se vor transforma în voturi pentru o persoană foarte importantă, care să sperăm că, în 4-6 ani, pe proiecte, legislaţie, regulamente, va repune fotbalul acolo unde ar trebui să fie“.

Informat că Lupescu nu îl include în planurile sale, Mircea Sandu a reacţionat pe loc: „Nici n-aş putea să fiu, îţi spun sincer. Pentru că ei trebuie să-şi facă o echipă cu care să meargă înainte. A, dacă e nevoie, vreodată, să mă sune, să mă întrebe, să-i dau o idée, un sfat… Dacă are nevoie pentru Euro 2020, să fac o echipă cu Mihalache, cu care am şi lucrat pentru proiectul ăsta... Nicio problemă! Absolut dezinteresat. Nu mă interesează niciun câştig. Acest Euro 2020 adus în România a fost un proiect şi un crez de-al meu, împreună cu Ionuţ Lupescu, şi al federaţiei de atunci. Deci, dacă are nevoie... Eu n-am să bat niciodată la uşa nimănui. Dar, dacă are nevoie, voi spune «da» fără nicio ezitare“.

„Ar trebui ca băiatul ăsta să se retragă. Sigur, vorbim aşa, prin absurd... Aici e o chestiune de bun-simţ, e mai greu...“

Fotbal fără fotbalişti. În actuala conducere a FRF nu se regăseşte niciun om care să fi făcut fotbal de performanţă. În imagine, de la stânga la dreapta: secretarul general Radu Vişan, preşedintele Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu. FOTO: Mediafax

În mod surprinzător, Mircea Sandu a început apoi să descrie pe larg un plan de bătaie foarte cuprinzător şi elaborat, asta în situaţia în care vestea despre candidatura lui Lupescu o aflase cu câteva minute mai devreme. Fostul preşedinte a lăsat impresia fie că se aştepta la acest anunţ, fie că se gândise deja la această eventualitate, fie că, pur şi simplu, era la curent cu echipa de colaboratori care s-a creionat, în toate săptămânile din urmă, în spatele lui Lupescu. „După părerea mea, Ionuţ trebuie să-şi facă deja o echipă cu care să meargă la prezentarea proiectului, a programului. Şi cu care să convingă lumea că va putea să redreseze în câţiva ani ce s-a stricat până acum. Puşcaş, din punctul meu de vedere, trebuie să facă parte din această echipă. Puşcaş este un tip bine pregătit. Ştii foarte bine că eu cu el am avut foarte multe contre (n.r. – la un moment dat, Mircea Sandu a vrut chiar să-l declare persona non grata). Dar Puşcaş e un tip foarte bine pregătit, luptă, munceşte, aleargă, are ştiinţa legilor şi a regulamentelor. Deci poate fi un director de competiţii foarte bun. Prunea poate fi cooptat, Balaj, Goian... Eu aş recomanda să fie aduşi foşti mari jucători. În afară de cei din generaţia de aur. E Nică Panduru, care cred că ar putea să fie în direcţia tehnică, poate chiar director tehnic. Mă gândesc la Chivu şi Marica. Aş vedea aici două lucruri... Nu ştiu, eu doar le lansez, dacă vrea Ionuţ să ţină cont, bine, dacă nu, nu. L-aş vedea pe Chivu pe partea de relaţii internaţionale, cu FIFA, UEFA, federaţii, cluburi. L-aş vedea pe Marica în partea de management, marketing a federaţiei, mai ales că a făcut nişte şcoli în Elveţia, în Spania, în Germania. Iată, sunt câteva... Pe lângă ceilalţi băieţi care sunt în generaţia de aur. Marica înţeleg că nu vrea să intre în zona tehnică. Chivu ştiu că face şcoala de la Coverciano (n.r. – de antrenori). Bun, poate că vrea să intre în partea tehnică. Dar asta înseamnă că, dacă s-ar ocupa de relaţii internaţionale, implică şi echipele naţionale, de relaţiile tehnice. Deci sunt oameni care pot să aducă imagine, o muncă, un efort deosebit şi, fără dubii, o plusvaloare importantă FRF. Şi care cred că pot să vină. Pentru că, pe de altă parte, ştiu că Ilie Dumitrescu nu e interesat, Stelică (n.r. – Stelea) nu e interesat, Gabi Balint.. Unii sunt oameni de televiziune, oameni de showbiz, de business. Dar sunt alţii care cred că ar trebui să se apropie de Lupescu. Eu cred că va câştiga“.

Basarab Panduru este unul din numele invocate pentru a face parte din colaboratorii lui Lupescu

Fostul şef al FRF a lansat un apel retoric la Răzvan Burleanu: „Ar trebui băiatul ăsta să se retragă. Să spună: «Jos pălăria, a venit un mare jucător, eu nu mai candidez». Sigur, vorbim aşa, prin absurd... Aici e o chestiune de bun-simţ, dar e mai greu... Ionuţ nu e la fel ca Prunea sau chiar ca mine, să ne exprimăm într-un anumit fel diverse puncte de vedere. Îi ţin pumnii lui Ionuţ“.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.