Emisiunea lui Radu Banciu iese din grilă! Realizatorul TV a avut derapaje şi la adresa marilor sportivi: "Cum să nu îl comentezi pe Hagi că e un agramat, pe Ilie Năstase că e prost şi pe Simona Halep că este o arogantă?"

8 iul 2019 16261 afişări Special
Emisiunea lui Radu Banciu iese din grilă! Realizatorul TV a avut derapaje şi la adresa marilor sportivi: "Cum să nu îl comentezi pe Hagi că e un agramat, pe Ilie Năstase că e prost şi pe Simona Halep că este o arogantă?" Radu Baciu / captură foto: B1 TV

Realizatorul TV Radu Banciu, 49 de ani, a anunţat că emisiunea "Lumea lui Banciu", de la B1 TV, se va încheia.

Anunţul l-a făcut imediat după ce a citit o scrisoare laudativă a unui fan din SUA. "Părerea mea este că emisiunea pe care o realizaţi de ceva vreme e cea mai bună analiză (iertată-mi fie exprimarea) a rahaturilor politice şi nu numai, care se întâmplă în România. Vom rămâne prieteni fideli ai emisiunii, atât timp cât veţi rămâne aşa: imparţiali şi oneşti", se arată în scrisoarea respectivă.

După ce a dat citire, Banciu a declarat că emisiunea sa se va încheia în scurt timp: "Nu vom mai rămâne multă vreme aşa pentru că nu o să mai fim, în orice caz. Dar astăzi, pentru că este o zi de sărbătoare, şi pentru că încă nu m-am consultat cu cine trebuie, nu o să intru în amănunte. Dar, în orice caz, n-o s-o mai lungim, dragi prieteni. Şi vă spun asta absolut calm şi liniştit. Este un anunţ final. Deci, această emisiune nu va mai continua la un moment dat. Decizia este deja luată şi ea se va termina. Dar, până când o vom duce la sfârşit, o să fim exact aşa cum am fost până acum. Nu se va schimba nimic, doar că am luat deja această decizie, care-mi aparţine numai mie, nu m-am consultat cu nimeni. O anunţ public în această seară, în direct, fără să intru în amănunte, pentru că este zi de sărbătoare (n.red. - 4 iulie, Ziua Naţională a Americii). Este decizia mea şi numai a mea, nu poate să fie schimbată de nimeni", a spus acesta.

Banciu şi-a creat un stil acid, criticând inclusiv mari sportivi ai României, printre care Simona Halep, Gică Hagi sau Ilie Năstase. "Uite, de exemplu, când am vorbit despre Simona Halep, a fost vorba de intuiţie, nu de părere. Văzând-o jucând, la cât mă pricep eu la sport, am zis că nu va fi niciodată o mare sportivă, ceea ce deocamdată s-a demonstrat. Nu a realizat nimic până acum, nu a câştigat niciun titlu de Mare Şlem. Dacă astăzi s-ar opri tenisul, nu ar rămâne în istorie pentru că nu are cu ce. Aşa cum am spus şi despre Lucian Bute când boxa, că nu va rămâne un sportiv de legendă", a spus Radu Banciu, conform dcnews.ro, în 2016.

El a comentat atunci în aceeaşi notă: "Ilie Năstase nu are nicio legătură cu Simona Halep. Pe Ilie Năstase îl tratez aşa cum îl tratează toată lumea. Nu ai cum să nu faci băşcălie de Ilie Năstase la ce fel de om este. S-a compromis din punct de vedere politic, uman cu tărăşeniile lui de relaţii şi căsnicii. Nu este un model. Dacă, după ce punea racheta în cui, se ducea pe o insulă pustie şi se apuca să-şi scrie memoriile, era un personaj respectabil. A fi talentat în sport nu înseamnă decât a avea instinct.

E valabil şi la Gică Hagi. Ei au jucat din intinct. Ei nu îşi explică acest lucru, nu pot deveni apoi pedagogi. Nu se pricep. A avea un instinct, a juca pur şi simplu nu înseamnă inteligenţă. Ei erau făcuţi pentru sporturile acestea, dar au dezamăgit în momentul când le-au părăsit. Nu putem să nu raportăm lucrurile la realitate.

Cum să nu îl comentezi pe Hagi că e un agramat? Cum să nu-l comentezi pe Ilie Năstase că e prost? Cum să nu o comentezi pe Simona Halep că este o arogantă?

Lucrurile acestea sunt realităţi. Eu nu am comentat ce făceau ei ca performanţă sportivă. Nu mă interesează cariera lui Ilie Năstase pentru că mai mult a fost altceva decât jucător de tenis. Ce a făcut memorabil de când a terminat-o cu tenisul? Nimic. Evident că, pentru mine, este un personaj de satiră, un clovn. Păcălici al societăţii, categoric!".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.