Document secret: planul în 6 puncte al atentatelor de la Hanovra. Totul pornea pe stadion, în timpul meciului Germania - Olanda

19 nov 2015 49875 afişări Special
Document secret: planul în 6 puncte al atentatelor de la Hanovra. Totul pornea pe stadion, în timpul meciului Germania - Olanda

Media germană a prezentat planul atentatelor teroriste de la Hanovra, programate a se desfăşura în timpul partidei amicale Germania – Olanda de marţi, 17 noiembrie. Meciul a fost anulat cu scurt timp înainte de start, iar cancelarul Angela Merkel, care trebuia să-i salute pe jucători la vestiare şi să asiste la joc, a zburat de urgenţă la Berlin.

Jurnaliştii de la Bild au dat publicităţii elemente noi care confirmă faptul că alerta de marţi nu a fost falsă. Teroriştii aveau un plan concret, dejucat în ultima clipă de serviciile secrete germane. Informaţiile sunt incluse într-un document secret, obţinut de ziariştii Bild.

Conform documentului, planul arăta astfel:

  • Un grup de mai mulţi atacatori urma să intre pe stadionul HDI Arena pentru meciul Germania – Olanda
  • Atacul urma să fie dat cu ajutorul mai multor dispozitive explozive introduse în stadion
  • Concomitent cu atacul de la meciul de fotbal, o bombă trebuia să detoneze în centrul oraşului Hanovra
  • Dispozitivele urmau să fie introduse în stadion cu ajutorul unei ambulanţe
  • Liderul grupului trebuia să filmeze atacurile din interiorul arenei
  • După miezul nopţii, un alt atac era programat la gara din Hanovra

După anularea partidei, autorităţile germane au controlat zona şi interiorul arenei HDI, însă nu au găsit niciun dispozitiv explozibil.

Jucătorii campioanei mondiale Germania s-au întors la cluburile lor, însă sunt marcaţi de cele întâmplate. Cu 4 zile înainte, fuseseră obligaţi să petreacă toată noaptea în vestiarul stadionului Saint Denis din Paris, în timp ce în oraş aveau loc atentatele care au dus la moartea a 132 de oameni.

„În urma episodului Hanovra, trebuie să ne facem griji în privinţa jucătorilor şi să implicăm puternic psihologii sportivi”
Reinhard Rauball, şeful Ligii germane

Meciurile din primele două ligi germane de fotbal se vor desfăşura în weekend conform programului iniţial, însă măsurile de securitate au fost sporite. Spectatorii sunt rugaţi să nu vină la stadion cu artificii, petarde şi alte materiale pirotehnice.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.