"Dasaev", interlopul inculpat pentru înjunghierea baschetbaliştilor americani la Brăila, a fost eliberat!

19 iul 2019 13224 afişări Special
"Dasaev", interlopul inculpat pentru înjunghierea baschetbaliştilor americani la Brăila, a fost eliberat!

Doi baschetbalişti americani au fost la un pas de moarte ca urmare a multiplelor lovituri de cuţit primite, Daniel Gabriel Husein, zis "Dasaev", fiind arestat preventiv sub acuzaţia de tentativă de omor calificat. Incidentul s-a petrecut într-un local din Brăila, în septembrie 2018, iar acum, la zece luni distanţă, interlopul a fost eliberat din arestul preventiv.
   
Curtea de Apel Galaţi a admi contestaţia inculpatului şi a decis să-l plaseze pe Husein în arest la domiciliu. Hotărârea e definitivă şi va fi aplicată imediat, atât în cazul lui "Dasaev", cât şi a altui inculpat din dosar.

"Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare. În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Galaţi.

  •  Baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de 15 spre 16 septembrie într-un local din Brăila. Ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.
  •  Principalul suspect a fost reţinut, el fiind Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, un recidivist condamnat pentru proxenetism şi viol de un tribunal din Spania. Deşi a primit 20 de ani de închisoare, a fost eliberat după 7 ani, în 2014. Acesta a recunoscut că a avut un conflict cu cei doi baschetbalişti, dar a susţinut că nu i-a înjunghiat. El a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
  •  Darrel Bowie (25 de ani) a fost externat de la spitalul Floreasca din Bucureşti şi a ales să pună punct aventurii sale în România, iar Joseph McClain (24 de ani), ce fusese internat la Brăila şi-a revenit şi el. Nu a avut voie să călătorească cu avionul o perioadă de două săptămâni fiindcă a fost înjunghiat în plămâni.

Filmarea completă cu atacul interlopului Dasaev asupra baschetbaliştilor! Procurorii: i-a înjunghiat pe sportivi în baia localului VIDEO

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.