Cine îşi mai aduce aminte de Daniel Osvaldo? Fostul atacant al naţionalei Italiei, interviu amplu despre noua sa viaţă: ”Fotbalul mi-a dat multe, dar mi-a furat libertatea”

25 sep 2018 2745 afişări Special
Cine îşi mai aduce aminte de Daniel Osvaldo? Fostul atacant al naţionalei Italiei, interviu amplu despre noua sa viaţă: ”Fotbalul mi-a dat multe, dar mi-a furat libertatea” 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/17530248/2/osvaldo.jpg
Daniel Osvaldo (32 de ani) a fost un adevărat marcator atât în Spania, cât mai ales în Italia, unde şi-a petrecut marea parte a carierei. Vârful care a trecut în cariera sa pe la echipe precum AS Roma, Juventus sau Inter Milano, a luat în 2016, la doar 30 de ani, surprinzătoarea decizie de a pune ghetele în cui. Acesta a acordat un interviu amplu celor de la ziarul Marca în care a vorbit despre cariera sa de fotbalist, dar şi despre cea de cântăreţ.
 
”Fotbalul mi-a dat multe. dar mi-a furat libertatea”
 
Fostul fotbalist a mărturisit că muzica nu a fost ceva de moment în viaţa lui, chiar şi pe vremea când juca fotbal scriind melodii: ”În mare parte, mai fericit decât înainte, sau cel puţin, mai liniştit. Fotbalul mă făcea fericit, dar atmosfera din fotbal, nu. Mereu mi-am dorit să am o formaţie de rock. Mi-aş dori să am talentul pentru a deveni cântăreţ, dar până la urmă trebuie doar să te descoperi. Când am început cariera de fotbalist, nu-mi imaginam că voi ajunge la acel nivel. În timp ce eram fotbalist, scriam melodii, apoi am învăţat să cânt la chitară pentru a le da ritm.”
 
Fotbalul rămâne o pasiune pentru el, dar doar ca spectator
”Încă am adrenalina meciurilor, sunt fan Boca Juniors. Dar nu mai am dorinţa de a juca, acum am oportunitatea de a face ce nu aş fi putut niciodată înainte. Înainte, nu-mi dădeam seama de acest aspect.”.
 
Cum descrie lipsa marcării golurilor
”Muzica îmi oferă constant senzaţiile unui gol marcat, e ca şi cum aş marca gol după gol. Cânt la chitară, închid ochii şi simt melodia. Nu gândesc, e ceva magic. Fiecare secundă e unică”.
 
 
Unul dintre melodiile scoase de fostul jucător se numeste ”Liberacion”, în traducere ”libertate”, care are o legătură directă cu schimbarea radicală a carierei sale
 
”Am simţit o descătuşare majoră când am făcut această schimbare atât de uriaşă. Eram sigur pe mine, dar îmi era frică, că nu voi reuşi, că nu o voi face bine, sau că nu îmi va plăcea mai târziu la fel de mult ca acum.. dar acum văd că am făcut alegerea bună. Am avut sprijin, dar nu eram neapărat înţeles. Prietenii mei se uită la videoclipuri cu mine jucând şi mă întreabă de ce m-am lăsat. Eu le spun că au dreptate, dar eu am trăit perioada aceea a vieţii mele, face parte din trecut. Pot face altceva şi să fiu fericit în acelaşi timp. Nu-mi pasă dacă îmi merge bine sau rău.”
 
”Daniele de Rossi m-a întrebat dacă fac bani din noua mea carieră. I-am spus că este fix invers, uneori pierd!”
 
 
Nu renegă fotbalul, nu îl urăşte, ba chiar din contră, încă îl iubeşte, doar că acum a devenit un simplu suporter, un om care doar se bucură de spectacolul din teren şi nu trebuie să mai înfrunte dedesubturile unei cariere de fotbalist:”Fotbalul mi-a dat posibilitatea de a-mi ajuta familia, de a îmi îndeplini visul să-i spun ”bătrânului” meu că nu mai este nevoie să muncească. Mi-a dat posibilitatea de a călători şi de a cunoaşte lumea, de a-mi schimba viaţa. Mi-a plăcut tot ce mi-a oferit fotbalul, dar mi-a furat libertatea. Şi libertatea mea nu are preţ şi nici nu se negociază.”
 
 
”Messi nu ar putea să stea aici cu noi, să stea să bea un pahar liniştit. Probabil lui nu-i pasă de acest aspect, dar mie da.”
 
Nici dacă ar fi fost cel mai bun, nu ar fi contat. Întrebat dacă ar fi vrut să fie ca Messi, italianul nu a ezitat deloc în răspunsul său: ”Nu. Mi-ar plăcea sa joc ca el. Săracul, nu are viaţă! Trăieşte într-o celulă de aur. Nu ar putea sta aici cu o bere. Poate pe el nu-l interesează, dar mie da. La nivelul său, nici acasă nu poţi sta. Îţi cumperi cel mai mare televizor din lume, dar după nu-ţi petreci timp în propria ta sufragerie. Pentru ce vrei un Ferrari dacă singurul tău drum este de acasă la antrenament, şi faci 15 minute? Niciodată nu m-au interesat banii, dar şi eu la rândul meu am dat banii pe prostii. Bine, încă o fac, dar sunt mai ieftine”.
 
Nici invers nu ar funţiona. În opinia sa, Messi nu ar vrea să aibă viaţa sa, având în vedere talentul imens pe care acesta îl are:”Ultima oară când m-am întâlnit cu Leo i-am dat cadou discul meu. Nu e prietenul meu, dar e tipul acela de persoană cumsecade, care te îmbrăţişează şi îşi transmite o energie pozitivă. M-a întrebat dacă m-am dat pe muzică. Nu cred că mă întelege, probabil crede că sunt nebun. Eu daca aş fi Messi nu aş lăsa fotbalul. Eşti cel mai bun din lume şi asta nu e de ici-colo. Nu e doar vorba despre ce ştii să faci, ci despre a te dedica 24 de ore/ 365 de zile pe an, chiar dacă talentul său este natural.”
 
Întrebat de antrenorii pe care i-a avut dea lungul carierei, dar şi cu cine s-a înţeles dintre aceştia, Osvaldo nu s-a ferit să-şi laude mentorii:”Mauricio Pochettino este unul dintre cei mai buni antreori, a fost ca un adevărat tată pentru mine, pentru el am lăsat Roma şi m-am dus la Southapton! Antonio Conte a fost cel mai bun antrenor pe care l-am avut eu. Mereu avea dreptate. Parcă vedea totul dinainte. Îmi plăcea că nu avea nicio problema în a spune lucrurilor pe nume, fie că erai Pirlo sau un dulap. Cu Luis Enrique am avut situaţii tensionate fiindcă şi el este foarte direct, are un caracter puternic, şi ştii că nu te va minţi niciodată. Pentru mine asta merită tot respectul. Ca antrenor este un geniu, juca foarte ofensiv, în stilul lui Guardiola, dar pentru el era important să alergi şi să faci marcaj. Cu el simţeam că echipa putea marca 6 goluri pe meci, şi este o senzaţie plăcută. În plus, Luis Enrique este o persoană excelentă.”
 
Daniel Osvaldo a avut cel mai bun sezon intern la AS Roma, pentru care a marcat de 16 ori în campionat 29 de etape, în sezonul 12/13, ca mai apoi să urmeze drumul lui Pochettino la Southampton, un sezon mai târziu. În Serie A a jucat un total de 124 de meciuri, în care a marcat 41 de goluri şi a oferit 13 assisturi. Pentru naţionala Italiei, acesta a jucat 14 meciuri, marcând 2 goluri

Articol scris de Alexandru Mone

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.