Anchetă DIICOT în fotbal | Mircea Sandu nu ştie dacă fiica sa a avut contract cu constructorul israelian al bazei FRF de la Buftea: "Noi am făcut plăţile direct către executant. Mai departe, ce-a făcut firma şi cui i-a dat, nu-i treaba mea"

24 feb 2016 3946 afişări Special
Anchetă DIICOT în fotbal | Mircea Sandu nu ştie dacă fiica sa a avut contract cu constructorul israelian al bazei FRF de la Buftea: "Noi am făcut plăţile direct către executant. Mai departe, ce-a făcut firma şi cui i-a dat, nu-i treaba mea"

Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF vizat de o anchetă DIICOT pentru spălare de bani din fonduri UEFA la construirea bazei sportive de la Buftea, a declarat miercuri, pentru ProSport, că federaţia a făcut plăţile direct către constructor (SC Baran România SRL), dar nu ştie, mai departe, cui i-a virat banii această firmă. Surse ProSport au dezvăluit că DIICOT a stabilit circuitul banilor şi că un milion de euro ar fi fost plătiţi de constructor pentru un contract de consultanţă cu firma lui Mircea Sandu, Raluca. Fostul şef al federaţiei spune că nu ştie dacă a existat acest contract de consultanţă.

"Noi, FRF, am făcut plăţile direct către constructor. Niciun ban nu s-a dus în altă parte. Mai departe, ce-a făcut firma respectivă şi cui i-a dat, nu-i treaba mea", a declarat Mircea Sandu pentru ProSport. "Habar n-am dacă această firmă a făcut contract cu firma Ralucăi sau cu altcineva. Repet, nu ştiu. Dar nu cred."

"Au fost 600.000 pentru proiectare, dar de lei, nu de euro. Iar suma a fost pentru tot complexul"

Fostul preşedinte al FRF spune că informaţiile apărute sunt eronate: "S-au plătit 600.000 pentru proiectare, într-adevăr, dar erau lei, nu euro. Iar suma s-a plătit pentru proiectarea întregului complex sportiv, nu doar pentru hotel, aşa cum s-a spus. S-au scris o mulţime de prostii. Că ar fi delapidare. Dar delapidarea este din banii statului. Noi n-am lucrat deloc cu bani de la stat. Toate fondurile au fost private. Dar nu mai contează, atunci când apar probleme reale în societate trebuie să aruncăm nişte din astea pe piaţă, să uite lumea".

Baza FRF de la Buftea, construită între 2009 şi 2011, a costat 3,5 milioane de euro. 2,5 milioane de euro au fost plătite de UEFA, diferenţa fiind achitată de FRF. Firma SC Baran România SRL a primit contractul fără licitaţie, la doar patru zile după ce trimisese oferta. Sumele plătite de federaţie pentru materialele de construcţie au depăşit, în general, de 3-4 ori preţul pieţei.

Suma de 1.000.000 de euro ar fi fost apoi virată, din conturile firmei israeliene reprezentate de Sharon Zaid Hanan.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.