Ambuscadă contabilă la Steaua: angajaţilor li s-au reţinut peste 900.000 de lei din salarii pe motiv că n-au depus deconturile la timp. UPDATE | Colonelul Petrea, comandantul clubului: "Nu e vorba de 900.000 de lei, ci doar de 98.000"

27 sep 2017 11081 afişări Comentează şi tu Special
Ambuscadă contabilă la Steaua: angajaţilor li s-au reţinut peste 900.000 de lei din salarii pe motiv că n-au depus deconturile la timp. UPDATE | Colonelul Petrea, comandantul clubului: "Nu e vorba de 900.000 de lei, ci doar de 98.000"

UPDATE 15:16 | După apariţia articolului, colonelul Petrea a remis ProSport un mesaj în care menţionează că ar fi fost vorba de numai 98.000 de lei opriţi angajaţilor. În primă fază, în timpul interviului, comandantul CSA Steaua n-a avut obiecţii când reporterul ProSport i-a pus întrebarea legată de cei 9 miliarde de lei vechi (900.000 de lei), oferind răspunsurile pe care le puteţi citi mai jos.

Sursele ProSport au reconfirmat şi azi că suma totală a fost de circa 9 miliarde de lei vechi.


Steaua le-a reţinut angajaţilor din salarii, în urmă cu câteva luni, peste 900.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro). Banii au fost opriţi în urma concluziilor contabile ale unui control efectuat acum aproape doi ani, din care rezultase că personalul de la clubul armatei nu decontase la timp cheltuielile cu acţiunile sportive şi deplasările. Lovitura a fost resimţită puternic de toţi angajaţii, mai ales că în unele cazuri a fost vorba de sume care au depăşit 10.000 de lei.

CSA Steaua are în portofoliu 30 de sporturi, atât de echipă, cât şi individuale. Ultima secţie înfiinţată, cea de fotbal, are un buget de 150.000 de euro. Jucătorii nu sunt însă cadre militare, ei fiind angajaţi civili. Steaua e pe primul loc în Liga 4, cu maximum de puncte după cinci etape şi golaveraj 37-1.

Chestionat de ProSport pe această temă, colonelul Cristian Petrea, comandantul clubului Steaua, a confirmat. Iată dialogul:

ProSport: Este adevărată informaţia potrivit căreia în primăvară aţi recuperat de la angajaţii CSA Steaua 9 miliarde de lei vechi reprezentând deconturi cu care au întârziat?
Colonelul Cristian Petrea: Nu neapărat în primăvara acestui an. În cursul anului 2015, în urma unor verificări ale structurilor din MApN, a reieşit faptul că n-au fost respectate procedurile sau normele financiar contabile şi atunci au fost efectuate anumite cercetări şi persoanelor care n-au respectat procedurile din diferite motive li s-au imputat anumite sume.

Şi le-au dat înapoi?
Da.

Au fost neglijenţe?
Nu neapărat neglijenţe, probabil specificul activităţii noastre nu a permis decontarea unor cheltuieli într-un termen de trei zile, aşa cum prevede legea. Legea spune că, pentru o acţiune sportivă, în termen de trei zile, trebuie să aduci deconturile privind cazare, masă. Probabil, din diferite motive, urmând o competiţie sportivă, acele deconturi nu au fost făcute. Legea spune că pentru fiecare zi de întârziere urmează o penalitate de 0,005 % din suma respectivă.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.