Şi cu libertatea presei cum rămâne? Tudorel Toader a retras acreditările a doi jurnalişti, Traian Băsescu a reacţionat dur: "Ai luat-o razna. Revino-ţi, omule! Am fost preşedinte zece ani şi nu am făcut aşa ceva"

22 mar 2019 4260 afişări Showbiz
Şi cu libertatea presei cum rămâne? Tudorel Toader a retras acreditările a doi jurnalişti, Traian Băsescu a reacţionat dur: "Ai luat-o razna. Revino-ţi, omule! Am fost preşedinte zece ani şi nu am făcut aşa ceva"

Traian Băsescu (64 de ani) a reacţionat dur la adresa lui Tudorel Toader, la puţin timp după ce Ministrul Justiţiei le-a retras acreditările jurnaliştilor Ovidiu Oanţă (ProTV) şi Ionela Arcanu (Realitatea).

UPDATE: După câteva ore, Tudorel Toader a revenit asupra deciziei de a-i retrage acreditarea jurnalistului Ovidiu Oanţă, dezvăluind că a fost întors din drum de rugămintea Vioricăi Dăncilă: "Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez", a transmis ministrul.


Într-un an 2019 în care un important om politic decide că e momentul să pună la îndoială libertatea presei, Traian Băsescu intervine abrupt şi-i atrage atenţia lui Tudorel Toader că "a luat-o razna". Într-un mesaj apăsat, în care a făcut referire la perioada în care a condus România, fostul preşedinte a criticat în termeni cât se poate de duri decizia luată de omul care, în ultimul timp, duce un adevărat război cu jurnaliştii incomozi: "Tudorel a luat-o razna ... Crezând că din postura de ministru poţi face orice, ce credeţi că a făcut Tudorel Toader? A refuzat să acrediteze la Ministerul Justiţiei ziarişti neconvenabili de la PRO TV- Ovidiu Oanţă şi Realitatea-Ionela Arcanu.

Trebuie să recunosc, zece ani cât am fost Preşedinte al României erau acreditaţi la preşedinţie mulţi ziarişti care mă ascultau zâmbitori în timpul declaraţiilor, mă provocau la momentul întrebărilor, după care mă făceau pulbere la posturile lor de televiziune, fie că erau de la Realitatea, Antene, România Tv sau din presa scrisă sau audio.

Niciodată nu mi-a dat prin cap să le retrag acreditarea. Până la urmă eram mulţumit că mesajul meu era preluat după care era făcut pulbere prin comentariile jurnalistului care desigur „ştiau ei mult mai bine şi erau mult mai pricepuţi”. Când a fost cazul m-am „războit” cu ei, dar recunosc nu mi-a dat prin cap să-i interzic. Tudorel a luat-o razna. Revino-ţi omule!", a fost mesajul lui Traian Băsescu.

Vineri, jurnalistul Ovidiu Oanţă, de la ProTV, a anunţat pe contul de facebook că i-a fost retrasă acreditarea care-i permitea să participe la evenimentele media organizate de Ministerul Justiţiei: "Ministerul Justiţiei refuză nejustificat să mă mai acrediteze după ce în repetate rânduri Tudorel Toader mi-a spus că imi va interzice accesul in minister, revoltat de întrebările mele deranjante!", a scris Oanţă, pentru ca Tudorel Toader să facă referire la subiect într-o conferinţă de presă susţinută vineri: "Vă promit următorul lucru: am solicitările de reacreditare, în măsura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi acţiona în consecinţă. Vă rog, aşadar, să respectaţi".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.