Valeriu Iftime, despre fotbalul feminin, noua regula U21 şi problema suporterilor: "Nu se poate juca teatru într-un hambar"

Miercuri, 09:45 1662 afişări ProSport Live
Valeriu Iftime, despre fotbalul feminin, noua regula U21 şi problema suporterilor: "Nu se poate juca teatru într-un hambar"

Patronul echipei FC Botoşani, Valeriu Iftime, a vorbit în direct la ProSport Live despre ultimele schimbări din Liga 1. În viitorul apropiat, cluburile din primul eşalon vor trebui să dispună de echipă de fotbal feminin şi academie proprie, pentru a obţine licenţa.

Iftime spune că nu se opune implementării echipei de fotbal feminin: "Poate că nu e chiar cea mai bună comparaţie. Atunci când a fost regula U21, aceşti aşa-zişi bogaţi din fotbal au făcut un mare tărăboi. Se pare că tipul acesta de măsura a adus avantaje. Nu întâmplător acum avem o mare problemă, avem doi U21 valoroşi în echipă. Dacă nu te ocupi serios de subiectul ăsta şi dacă nu ai impunere care să-ţi regleze puţin direcţia, eşti în derivă. Eu cred în reguli impuse care au o anumită logică. Nu ştiu cât de important este fotbalul feminin, dar nu aş juca împotriva temei.

Dacă avem o logică şi o să demonstrăm că sunt absurde, vor cădea. Nimeni nu ia în serios, avem o prejudecată că fotbalul nu e pentru fete. Fotbalul este un spectacol, nu este spectacolul meu sau al celui care crede că are bani. Este spectacol pentru cei mulţi care vin la stadion, de aia nu se joacă într-un teren, într-o sală de sport. Pe banii mei nu fac ce vreau eu, e ca un spectacol. Iar spectacolul este făcut pentru spectatori, pentru cei care vin la stadion.

Dacă nu vom investi serios în stadioane, în baze sportive care dau un stil de comoditate pentru cel care vine la stadion. O arenă frumoasă e ca o mare sală de spectacol. Nu se joacă teatru într-un hambar, se joacă într-un decor frumos, cu pictură, cu tot ce trebuie. Dacă vreau să fac spectacol! Dacă nu, îl fac din banii mei, mă gândesc cum câştig bani din asta. Banii vin doar din bani europeni, din cupele României. Un club ca al meu nu poate câştiga bani din România niciodată", a spus Iftime, la ProSport Live.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.