PETRESCU 50 | Primii paşi făcuţi de Dan Petrescu în fotbal, la ordinul lui Iordănescu: "Am vrut ca acel băiat slăbuţ să vină la echipa mare. E cel mai bun din ultimii 30 de ani"

22 dec 2017 2668 afişări Comentează şi tu ProSport Live
PETRESCU 50 | Primii paşi făcuţi de Dan Petrescu în fotbal, la ordinul lui Iordănescu: "Am vrut ca acel băiat slăbuţ să vină la echipa mare. E cel mai bun din ultimii 30 de ani"

Fostul antrenor al Stelei şi selecţioner al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, i-a transmis un călduros "La mulţi ani" fostului său elev, Dan Petrescu, în cadrul emisiunii ProSport LIVE. Iordănescu a recunoscut că Petrescu este cel mai bun fundaş dreapta din ultimii 30 de ani. Tehnicianul în vârstă de 67 de ani a povestit cum l-a promovat pe "Bursuc" în prima echipă a Stelei.

"Cu siguranţă, este cel mai bun fundaş dreapta din ultimii 30 de ani. Este unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am avut vreodată. Este un om de fotbal total. A produs şi produce fotbal. Nu a făcut altceva, decât să dea totul fotbalului. Când eram antrenor la Steaua, mergeam la meciurile de juniori republicani. I-am văzut pe Petrescu şi Ilie Dumitrescu şi i-am spus lui Lajos Sătmăreanu: <<Vreau ca acel băiat slăbuţ să vină la echipa mare, să se antreneze la prima echipă, pentru că sunt convins că va ajunge un mare fotbalist.>> A fost mereu extrem de serios, extrem de implicat. Pleca ultimul din vestiar.

Un om care iubea fotbalul. S-a format la Steaua, a locuit într-un cartier de stelişti, Drumul Taberei, toată familia lui ţinea cu Steaua. Erau mulţi jucători de valoare când l-am promovat. Nu a fost uşor, dar era un copil extraordinar, extrem de competitiv. Nici la antrenamente nu-i plăcea să piardă. Colectivul l-a primit cu braţele deschise, şi eu am avut grijă de el", a spus Anghel Iodănescu, la ProSport LIVE.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.