EXCLUSIV | Un fost conducător dinamovist a intervenit în războiul Bratu - Nistor: "Niciodată nu trebuia să iasă asta din vestiar"

26 sep 2018 1651 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Un fost conducător dinamovist a intervenit în războiul Bratu - Nistor: "Niciodată nu trebuia să iasă asta din vestiar"

Constantin Anghelache, fost preşedinte al lui Dinamo, echipa din Liga 1 Betano, a comentat la ProSport LIVE despre conflictul dintre Dan Nistor, căpitanul roş-albilor, şi Florin Bratu, cel care a condus până acum echipa. Tehnicianul l-a atacat public pe Nistor, despre care a spus că a vrut să plece la rivala FCSB. Conflictul cu acesta şi rezultatele negative i-au făcut pe şefi să renunţe la serviciile lui Bratone după numai nouă etape, acum pe bancă fiind Claudiu Niculescu, care a debutat în funcţie într-un meci din Cupa României, cu Dacia Unirea Brăila, 3-1.

"Nu cunosc istoricul de-a întregul, dar ştiu că între conducerea tehnică a unui club şi jucători pot apărea uneori nişte mici tensiuni. Cred că au fost nişte erori...Bratu, pe care-l cunosc foarte bine, de când era junior, a făcut o apreciere, dar cred că niciodată nu trebuia să iasă asta din vestiar! E o problemă internă care a devenit externă. A vorbit de Dan Nistor, după întâmplarea aceea, cu transferul...era bine să se abţină Bratu. Eşti stăpân în totalitate pe tăcere. Când ai tăcut nu ai nevoie să argumentezi!", a spus Anghelache la ProSport LIVE.

Ex-oficialul roş-albilor a comentat şi episodul în care Bratu şi-a cerut scuze în faţa lui Contra şi a lui Mutu, foştii oameni din staff-ul echipei avertizându-l în privinţa caracterului lui Dan Nistor: "Aproape toţi jucătorii mai au o problemă a lor, personală. Probabil este un jucător dificil. Nu mă hazardez să comentez mai mult. Cred că i-au transmis să fie mai grijuliu cu acest jucător. S-au schimbat timpurile, pentru că Mircea Lucescu era un antrenor care avea grijă de colectiv. În consecinţă nu era părtinitor pentru nimeni. Orice ideea expunea, o expunea tuturor. Este foarte important într-un joc de echipă".

Ce a spus Florin Bratu despre Dan Nistor. "Nistor a venit la mine. Erau şi membrii staff-ului meu cu mine, în număr de patru. El mi-a zis că îşi doreşte să plece pentru că e o oportunitate mare pentru el. Am încercat să-l înţeleg, deşi eram debusolat, pentru că era căpitanul lui Dinamo. Cred că atunci trebuia să se ia o decizie clară în privinţa sa.

Îmi reproşez că m-am opus să plece. Am gândit cu sufletul, nu m-am gândit la binele clubului. Nu ştiu ce s-a negociat. Eu tot timpul am crezut în el, pentru că Nistor, atunci când e liniştit, produce un fotbal bun, are calitate. A aflat toată lumea atunci, în special suporterii. S-au făcut presiuni din partea fanilor să nu plece.

Am crezut că lucrurile s-au sfârşit după discuţiile pe care le-am avut cu Nistor. Avea momente în care se antrena bine, dar şi în care nu se mai antrena aşa bine. După acel episod, nu am mai scos lucruri bune de la el. A fost o diferenţă între el şi May Mahlangu. Unul voia la Steaua, altul a plecat la Ludogoreţ. Pentru că situaţia a trenat, nemulţumirile lui au ajuns mai departe. Am auzit mai multe lucruri. Se crease un disconfort, ajunseseră să fie influenţaţi şi cei mai tineri din lot"
, a comentat Bratu recent la Digi Sport.

"Sincer, sunt mâhnit că la antrenament suporterii mi-au cerut sa merg la Steaua! Tot acest scandal mi-a făcut rău, dar sunt şi mai ambiţionat să vă demonstrez că eu sunt Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo! Gata cu FCSB, gata cu Steaua, gata! Ajunge! Voi, fanii, trebuie să fiţi alături de echipă, de noi toţi! Vom încerca împreună cu noul antrenor să readucem Dinamo în prim-plan! Gata cu acest subiect! Este de ajuns! Sunt la Dinamo, doar mă vedeţi aici", a fost replica lui Dan Nistor pentru fanii lui Dinamo.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.