EXCLUSIV | Transferul lui Stanciu a împărţit fotbalul românesc în două tabere. Dezbatere aprinsă la vârf: "Discutăm de bani, înainte de pasiune / Nu e aşa!"

29 ian 2019 2229 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Transferul lui Stanciu a împărţit fotbalul românesc în două tabere. Dezbatere aprinsă la vârf: "Discutăm de bani, înainte de pasiune / Nu e aşa!"

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a analizat transferul lui Nicolae Stanciu (25 de ani) în Arabia Saudită, la Al-Ahli. Reprezentanul Ligii e de părere că jucătorii au ajuns să pună pe primul plan aspectul financiar şi a dezvăluit că preşedintele Gino Iorgulescu nu e de acord cu el.

Prezent în studioul ProSport Live, Justin Ştefan a făcut o comparaţie cu un episod din perioada interbelică: "Cred că aici avem o problemă. E vorba de o mentalitate. De multe ori ajungem să discutăm de bani, înainte de pasiune. În momentul în care asta e ceea ce se întâmplă în fotbal, cu certitudine, acei jucători nu vor ajunge la cel mai înalt nivel. În perioada interbelică erau nişte discuţii legate de plata juniorilor. Dacă ea este sau nu acceptabilă. Te puteai trezi că un junior putea să primească un salariu bun şi să se creadă la nivelul jucătorilor din echipa mare. Ei spuneau că juniorii trebuie în primul rând să joace din pasiune şi ulterior să câştige bani.

Am avut discuţia asta cu preşedintele Ligii, care a spus: <<Justine, nu e aşa>>. A zis că sunt foarte mulţi jucători care vin familii sărace şi că nu pentru ei acei bani. O parte se duc către familia lor, extrem de modestă. Discuţia legată de acest transfer se face raportându-ne doar la vizibilitatea acelor echipe. Dacă transferul va fi benefic pentru cariera jucătorului, vom vedea", a spus Justin Ştefan, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Pe pagina de Twitter a clubului saudit a fost anunţat faptul că Stanciu a semnat un precontract cu Al-Ahli: "Nicoale Stanciu a semnat un precontract cu Al-Ahli. Internaţionalul român va semna ulterior un contract valabil pe trei ani şi jumătate, după ce va efectua vizita medicală. Înţelegerea va fi parafată în următoarele zile", se arată în comunicatul clubului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.