EXCLUSIV | Cum a rezistat Răzvan Lucescu să lucreze cu miliardari excentrici ca George Copos sau "pistolarul" Savvidis: "Într-o benzinărie i-a spus că în două - trei săptămâni va fi demis de la echipă, iar el a stat trei ani!"

28 nov 2018 10863 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Cum a rezistat Răzvan Lucescu să lucreze cu miliardari excentrici ca George Copos sau "pistolarul" Savvidis: "Într-o benzinărie i-a spus că în două - trei săptămâni va fi demis de la echipă, iar el a stat trei ani!"

Răzvan Lucescu a lucrat de-a lungul timpului în cariera de antrenor cu tot felul de patroni. Unii cu "arici la buzunar", cum i s-a întâmplat cu George Copos la Rapid, alţii care obişnuiau să schimbe banca tehnică mai des ca Becali, cum e cazul lui Christos Panopoulos, cel care conduce Skoda Xanhti, iar acum e la PAOK, unde finanţează Ivan Savvidis şi cel care a devenit cunoscut în fotbalul mondial ca "patronul-pistolar" după ce a intrat înarmat pe teren. A rezistat cu brio, iar Nicolae Grigore a oferit detalii la ProSport LIVE.

"Am fost în vara trecută în cantonament la PAOK, am stat cinci zile în acelaşi hotel cu ei. Am vorbit cu Răzvan şi i-am zis că doresc să urmăresc antrenamentele lui. Timp de cinci zile, după ce termina programul cu echipa, după masa de seară, de la 20:30 - 21:00, stăteam de vorbă câte două-trei ore. Discutam despre orice şi am ajuns şi la perioada de la început, cum era el atunci, ce făcea la Rapid, ce ar face acum...Mi-a spus că are o experienţă ]n prezent şi nu s-ar mai fi lăsat condus de sentimente şi de reacţii imediate, de a se enerva, de a pleca, de a se certa. Mi-a mai zis că acum e mult mai aşezat, gândeşte altfel. L-a întărit totul şi l-a ajutat pentru ceea ce este acum", a explicat Nicolae Grigore, fost jucător la Rapid, perioadă în care a legat prietenia de durată cu Lucescu junior.

Grigore a dat un exemplu de patron care rula antrenorii extrem de des, dar care s-a oprit atunci când a fost vorba de tehncianul român. Este vorba despre Christos Panopoulos, un milionar ce conduce totul la Skoda Xanthi, acolo unde Răzvan a obţinut rezultate foarte bune. "Un patron dificil e şi cel de la Skoda Xanthi. Îmi povestea că atunci când a fost anunţat ca antrenor la Xanthi, urma să se întâlnească cu finanţatorul şi era cu maşina. S-a dus la o benzinărie şi cel care-i umplea rezervorul i-a zis 'Te ştiu de undeva...Tu eşti noul antrenor al lui Skoda!'. Răzvan a răspuns că da şi a venit replica: 'Ai două, trei săptămâni după care ai plecat de aici'. Aşa ritm avea patronul de acolo de a schimba antrenorii. Avea câte trei, patru în fiecare an. Răzvan a stat trei ani, a plecat pentru că a cerut el asta şi a păstrat o relaţie fantastică cu şeful de acolo", a dezvăluit fostul mijlocaş la ProSport LIVE.

Acum, Lucescu e la PAOK, unde a legat o relaţie de prietenie cu Savvidis, omul care a intrat cu pistolul pe teren, atunci când echipa sa a fost dezavantajată: "Cinci zile am stat cu ei. La fiecare antrenament erau câte 20 de ziarişti. Eu stăteam pe margine şi mă uitam la tot...Când am ajuns acasă, m-au sunat de la un radio din Grecia să mă întrebe despre Răzvan! Cât despre fani...eram în autocarul echipei şi vedeam cum vin maşinile lor în urma noastră. Şi eram în Olanda! Şi la amicalele de acolo, veneau cu sutele la meci. E o presiune foarte mare pentru Răzvan".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.