EXCLUSIV | Răspuns neaşteptat al unui UEFAntastic: " Multă lume mă asimilează cu Steaua, dar nu e echipa mea de suflet!". Clubul care i-a rămas "la inimă"

14 sep 2018 9696 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Răspuns neaşteptat al unui UEFAntastic: " Multă lume mă asimilează cu Steaua, dar nu e echipa mea de suflet!". Clubul care i-a rămas "la inimă"

Petre Marin a impresionat în tricoul FCSB, dar a recunoscut, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, că echipa sa de suflet a rămas Sportul Studenţesc. Fostul internaţional a rememorat perioada petrecută la gruparea din Regie şi a dezvăluit că încă mai locuieşte în cartierul în care s-a lansat ca fotbalist.

"Multă lume mă asimiliează cu Steaua(n.r FCSB), dar echipa mea de suflet, unde am debutat şi am copilărit, este Sportul Studenţesc. Eu acolo locuiesc, casa mamei mele, casa bătrânească este foarte aproape de stadion şi tot timpul petreceam pe terenul de fotbal. Am văzut foarte multe generaţii talentate la Sportul.

I-am văzut jucând pe Mircea Sandu, nea Paul Cazan, Gino Iorgulescu, am prins cam toată generaţia. Eram copil de mingi, stăteam tot timpul pe terenul de fotbal, ceea ce din păcate nu se mai întâmplă în zilele noastre, ba chiar mulţi dintre copii refuză să meargă la orele de sport de la şcoală şi este păcat pentru că sportul înseamnă, în primul rând, sănătate"
, a spus Petre Marin, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

După două sezoane în Regie (unde a jucat 53 meciuri), Petre Marin s-a transferat la FC Naţional, unde şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei, opt sezoane şi jumătate (246 meciuri), care au fost întrerupte de o jumătate de sezon la Rapid (14 meciuri). Primele trofee le-a câştigat la FCSB, unde a ajuns în 2004. S-a retras în 2012, după ce a mai evoluat pentru Unirea Urziceni şi Concordia Chiajna. 468 de meciuri a adunat Petre Marin în Liga 1, de-a lungul carierei. L-a depăşit cu trei jocuri pe Paul Cazan, cel care pe prima scenă a adunat 465 de apariţii.

Sportul Studenţesc a dispărut de pe scena fotbalului românesc, cel puţin pentru moment. Secţia de fotbal s-a retras din Liga a IV-a, astfel că e aproape imposibil de spus când sau dacă vom mai vedea vreodată Sportul Studenţesc în eşaloanele superioare. În mijlocul Bucureştiului a rămas un gol imens de când această echipă practic a dispărut. Sportul Studenţesc a fost fondat de un grup de profesori şi studenţi conduşi de matematicianul Traian Lalescu, în 1916. La început, clubul se numea Sporting Club Universitar Studenţesc şi avea două secţii: fotbal şi rugby. În 1989 s-au organizat trei domenii în cadrul clubului: fotbal, jocuri sportive (baschet, rugby, polo, hochei) şi sporturi individuale (badminton, gimnastică, şah, tenis, kaiac-canoe, yachting şi modelism). Echipa de fotbal nu mai există în acest moment, dar clubul continuă să trăiască prin celelalte secţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.