EXCLUSIV | O comparaţie care nu ne face cinste: "Am rămas uimit! Noi nu avem aşa ceva în România, nici FCSB-ul nu are". Cea mai mare problemă a fotbalului românesc

12 dec 2018 5734 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | O comparaţie care nu ne face cinste: "Am rămas uimit! Noi nu avem aşa ceva în România, nici FCSB-ul nu are". Cea mai mare problemă a fotbalului românesc

Polonia este una dintre ţările care investeşte masiv în centrele de copii şi juniori. Acest fapt a fost evidenţiat de Bogdan Apostu, la ProSport Live. Agentul a făcut o comparaţie cu România, iar la momentul actual Polonia are o infrastructură superioară nouă. Totuşi, Apostu este optimist. Spune că în ultimii ani cluburile din Liga 1 şi-au schimbat strategia şi au început să se orienteze către astfel de centre. Dacă lucrurile vor continua să se îmbunătăţească, România va ajunge ca în anii următori să propună fotbalişti echipelor mari.

După modelul Viitorul, FCSB şi-a creat o bază impresionantă. A făcut la Berceni una dintre cele mai moderne centre dedicate copiilor şi juniorilor din Europa de Est, dar nici măcar ea nu se compară cu ce propun echipele din prima ligă poloneză. ”Pe Râpă când l-am dus în Polonia, am rămas uimit! Au nişte baze de pregătire incredibile. Noi nu avem aşa ceva în România. Nici FCSB-ul nu are aşa ceva. E adevărat că şi la noi a început să se investească în ultimii ani în copii şi juniori. Sunt tot mai multe locuri în care se bagă bani. Extrem de multe, iar în următorii ani vor creşte din punct de vedere individual. Fotbaliştii vor avea baza, pentru că asta le lipseşte acualilor fotbalişti. Aşa se pierd.

E greu să construieşti un bloc de 10 etaje dacă nu ai fundaţia. Primii ani din cariera unui tânăr sunt cei mai importanţi. Îţi creezi o bază care, împreună cu talentul, te duc la un nivel înalt”, a declarat Bogdan Apostu la ProSport Live.


"Avem o bază frumoasă, avem condiţii şi cred că în doi-trei ani se va vedea acest lucru. De acum un an, de când am văzut-o, am spus că, dacă se va continua în acest ritm, în doi ani va fi una dintre cele mai frumoase şi mai mari din Europa, nu doar din România. Sigur, totul depinde de domnul Geambazi şi de patron (n.red. - Gigi Becali), dacă vor continua ceea ce au început.

Într-adevăr, cine a văzut ce e acolo a rămas impresionat. A băgat deja bani mulţi. Acum, practic, e pe final. Un teren, două, un hotel şi ce mai face acolo nu mai e o investiţie foarte mare.

Acum, practic, începe să se axeze pe jucători, să-i aducă pe cei mai buni din toate colţurile ţării, să le asigure masă, casă, şcoală. Acum se merge 70 la sută pe acest aspect, iar restul de 30 la sută sunt pentru dezvoltare. Se mai face încă un hotel doar pentru juniori, cu sala de mese, cu tot ce trebuie", declara Helmuth Duckadam în urmă cu o săptămână la ProSport LIVE.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.