EXCLUSIV | Misterul eşecului lui Alexandru Maxim în Bundesliga, elucidat: ”Nu toţi antrenorii sunt tâmpiţi”. Ce se întâmplă cu mijlocaşul care a plecat ”să-i încânte pe nemţi”, dar a ajuns rezervă de lux

15 mar 2019 5575 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Misterul eşecului lui Alexandru Maxim în Bundesliga, elucidat: ”Nu toţi antrenorii sunt tâmpiţi”. Ce se întâmplă cu mijlocaşul care a plecat ”să-i încânte pe nemţi”, dar a ajuns rezervă de lux

Alexandru Maxim (28 de ani) trece în acest sezon la Mainz prin, poate, cea mai slabă perioadă a sa din Bundesliga. Deşi mulţi nu înţeleg de ce mijlocaşul nu reuşeşte să se integreze în fotbalul german după atâţia ani, Marcel Răducanu (64 de ani) a găsit motivele. Într-o intervenţie la ProSport Live, fostul mare internaţional român a declarat că problema îi aparţine în totalitate lui Maxim.

Deşi în ultimele sezoane a schimbat mai mulţi antrenori, atât la Stuttgart cât şi la Mainz, randamentul românului a întârziat să crească, iar evoluţiile au fost mai mult modeste.  ”Asta ştie numai el, de ce nu reuşeşte în Germania. E de 6 ani aici, a jucat doar în primul an. M-am bucurat atunci, am crezut că a venit un român care încântă lumea, dar nu a continuat. Acum nu mai joacă nici la Mainz, nu ştiu ce se întâmplă cu el. E ciudat. Înseamnă că nu e problema la antrenor. Nu toţi antrenorii sunt tâmpiţi, iar el face totul bine. A schimbat câţiva în anii aceştia”, a declarat Răducanu la ProSport Live.

A jucat 6 ani în Bundesliga, la Borussia Dortmund, dar recunoaşte că nu a fost sunat de jucătorii români care au făcut saltul în fotbalul german. Nimeni nu l-a contactat să-i ceară un sfat, a evidenţiat Marcel Răducanu. Ultimul care a făcut asta a fost Ionuţ Lupescu, la sfârşitul anilor ’90. ”Nu am vorbit niciodată cu Maxim. Nu m-a sunat niciodată, nu ştiu ce e în capul copiilor care vin aici. Să nu sune unul?! Eu ştiu ce înseamnă să fii aici, am jucat mulţi ani. Nu înţeleg de ce nu mă sună. Să le dau un sfat, nu? Nu m-a mai sunat nimeni de la Lupescu, când era la Borussia Monchengladbach”, a declarat Marcel Răducanu la ProSport Live.

Maxim a ajuns în Bundesliga în 2013, la Stuttgart. Nemţii îl luau de la Pandurii Tg. Jiu pentru 1.5 milioane de euro. După primele meciuri, mijlocaşul părea că va fi, după mult timp, primul stranier care va reuşi să se impună într-un campioant de top, dar timpul i-a arătat limitele. După 4 ani în care a prins din ce în ce mai puţine meciuri, a fost cedat la Mainz pentru 3 milioane de euro.

Maxim joacă pentru Mainz din 2017. În acest timp a prins 44 de meciuri, a marcat de 5 ori şi a oferit 5 pase decisive.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.