EXCLUSIV | Mărturisire cutremurătoare, la ProSport LIVE. "Atunci şi-a pierdut vederea. Când am plecat la Şahtior, el a murit"

23 nov 2018 5432 afişări ProSport Live
EXCLUSIV | Mărturisire cutremurătoare, la ProSport LIVE. "Atunci şi-a pierdut vederea. Când am plecat la Şahtior, el a murit" Foto Marian ILIE

Marian Savu (46 de ani) a povestit joi, la ProSport LIVE, ultimele clipe de bucurie pe care i le-a generat tatălui său, omul care l-a trimis din Giurgiu spre Bucureşti, la doar 16 ani, la o selecţie a clubului Victoria Bucureşti, promovată într-un colţ al ziarului "Sportul", în primăvara anului 1988. Savu a fost oprit la trial de antrenorul Ghiţă Vasile, iar de atunci a survenit urcuşul în carieră.

Una dintre bucuriile gogheterului Ligii 1 în 2000 era să-i dedice reuşitele tatălui său. Figura tatălui său i-a călăuzit paşii în carieră, iar sfaturile primite de la al său părinte le urma cu sfinţenie. La ProSport LIVE, fostul atacant de la Şahtior Doneţk şi-a amintit de perioada în care tatăl său ajunsese să asculte la radio, emisiunea Fotbal Minut cu Minut, pentru a afla evoluţia fiului său. "Tata a avut diabet, o boală dificilă. Lucrând în constucţii, mai veneau, îl luau cu forţa de acasă. El m-a văzut jucând până să ies golgheter, la FC Naţional, în sezonul 1999-2000. Atunci şi-a pierdut vederea. Când am plecat la Şahtior, a murit. Era bolnav de la 21 de ani, a dus-o bine până la 48 de ani", a povestit Marian Savu, la ProSport LIVE.

Marian Savu, golgheterul României în sezonul 1999-2000, a evoluat pentru Dinamo, Flacăra Moreni, FC Braşov, FC Naţional, Şahtior, Metalurg Doneţk, AEL Limassol, Videoton şi Petrolul Ploieşti.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.